I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Osnovci se upoznali sa radom u trgovačkoj kompaniji

Poslovno udruženje „Zrenjaninski poslovni krug-ZREPOK“ organizovalo je danas posetu učenika osnovne škole „Sonja Marinković“ jednoj od svojih firmi članica – trgovinskoj kompaniji Gomex.

ZREPOK je posetu organizovao u sklopu projekta „Profesionalna orijentacija u Srbiji“ u okviru kog se za učenike osnovnih škola organizuju posete srpskim preduzećima.

gomex2
– Ovaj projekat koji se realizuje na nacionalnom nivou ima sprovodi nemačka agencija GIS u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom omladine i sporta. ZREPOK učestvuje u ovom projektu poslednje dve godine kao društveno odgovorna organizacija, a naša uloga je da organizujemo susrete mladih sa svetom rada. Mi pružamo priliku učenicima da se upoznaju sa profesijama kako bi lakše doneli odluku o daljem obrazovanju i nakon toga i zanimanju, rekla je sekretarka tog poslovnog udruženja, Izabela Kiš.

gomex1
Učenici „Sonje Marinković“ obišli su sa nastavnicama Distributivni centar i sedište menadžmenta Gomexa u cilju upoznavanja osnovne delatnosti koju ta kompanija obavlja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Naša škola je već tri godine uključena u program „Profesionalne orijentacije u Srbiji“ koji se odnosi na učenike sedmih i osmih razreda. Nadamo se da će deca naučiti nešto novo priolikom posmatranja svih radnih mesta u Gomexu, i da će im topomoći da lakše odaberu srednju školu koju će upisati, kaže koordinatorka tima Profesionane orijentacije u školi „Sonja Marinković“, Judit Milankov.

U svakom sektoru preduzeća, učenike su dočekivali rukovodioci koji su opisivali svoj radni dan i veštine kojima se služe u postizanju rezultata.

– Đaci ove osnovne škole imali su priliku da se upoznaju sa radnim mestima u najvećem trgovačkom lancu na teritoriji Vojvodine. Ovo je druga godina u kojoj mi sarađujemo sa zrenjaninskim osnovnim školama, i na ovaj način želimo da tim mladim ljudima, nadamo se i našim budućim kolegama i svima onima koji reše da jednog dana uđu u svet trgovine, poželimo puno sreće da postanu dobri i kvalitetni trgovci za šta su pored obrazovanja potrebni trud ali i želja, rekao je predstavnik marketing sektora kompanije Gomex, Nedeljko Golušin.

gomex
Na učenike je naročit utisak ostavilo obraćanje prvog čoveka i osnivača kompanije Gomex, Gorana Kovačevića koji im je pričao o razvoju jedne ideje do današnjeg trgovačkog giganta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh