I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Osnovci se upoznali sa radom u trgovačkoj kompaniji

Poslovno udruženje „Zrenjaninski poslovni krug-ZREPOK“ organizovalo je danas posetu učenika osnovne škole „Sonja Marinković“ jednoj od svojih firmi članica – trgovinskoj kompaniji Gomex.

ZREPOK je posetu organizovao u sklopu projekta „Profesionalna orijentacija u Srbiji“ u okviru kog se za učenike osnovnih škola organizuju posete srpskim preduzećima.

gomex2
– Ovaj projekat koji se realizuje na nacionalnom nivou ima sprovodi nemačka agencija GIS u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom omladine i sporta. ZREPOK učestvuje u ovom projektu poslednje dve godine kao društveno odgovorna organizacija, a naša uloga je da organizujemo susrete mladih sa svetom rada. Mi pružamo priliku učenicima da se upoznaju sa profesijama kako bi lakše doneli odluku o daljem obrazovanju i nakon toga i zanimanju, rekla je sekretarka tog poslovnog udruženja, Izabela Kiš.

gomex1
Učenici „Sonje Marinković“ obišli su sa nastavnicama Distributivni centar i sedište menadžmenta Gomexa u cilju upoznavanja osnovne delatnosti koju ta kompanija obavlja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Naša škola je već tri godine uključena u program „Profesionalne orijentacije u Srbiji“ koji se odnosi na učenike sedmih i osmih razreda. Nadamo se da će deca naučiti nešto novo priolikom posmatranja svih radnih mesta u Gomexu, i da će im topomoći da lakše odaberu srednju školu koju će upisati, kaže koordinatorka tima Profesionane orijentacije u školi „Sonja Marinković“, Judit Milankov.

U svakom sektoru preduzeća, učenike su dočekivali rukovodioci koji su opisivali svoj radni dan i veštine kojima se služe u postizanju rezultata.

– Đaci ove osnovne škole imali su priliku da se upoznaju sa radnim mestima u najvećem trgovačkom lancu na teritoriji Vojvodine. Ovo je druga godina u kojoj mi sarađujemo sa zrenjaninskim osnovnim školama, i na ovaj način želimo da tim mladim ljudima, nadamo se i našim budućim kolegama i svima onima koji reše da jednog dana uđu u svet trgovine, poželimo puno sreće da postanu dobri i kvalitetni trgovci za šta su pored obrazovanja potrebni trud ali i želja, rekao je predstavnik marketing sektora kompanije Gomex, Nedeljko Golušin.

gomex
Na učenike je naročit utisak ostavilo obraćanje prvog čoveka i osnivača kompanije Gomex, Gorana Kovačevića koji im je pričao o razvoju jedne ideje do današnjeg trgovačkog giganta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh