I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Osmomartovska podrška ženama sa invaliditetom

Aktivistkinje Zrenjaninskog edukativnog centra  i žene Udruženja paraplegičara Banata održaće 7. marta uličnu akciju kojom će obeležiti 8. mart, dan borbe za ekonomska i socijalna prava žena.

osobe-s-invaliditetom

Ova ulična akcija deo je projekta „Dostupnost zdravstvene zaštite za žene sa invaliditetom u Zrenjaninu“, i u cilju što veće podrške, aktivistkinje su pozvale sve sugrađanke da im se priključe u akciji kićenja  prolećnog drveta, porukama o važnosti zaštite reproduktivnih prava žena.

– Naš cilj je da se ženama sa invaliditetom obezbedi jednako pravo na zaštitu reproduktivnog zdravlja i prevenciju bolesti što im je zakonom i garantovano. Da bi se ovaj cilj ostvario, potrebno je da  Dispanzer za žene u našem gradu nabavi jedan hidraulični sto, adaptira jednu od prostorija u pristupačnu ambulantu i obezbedi adekvatan pristup ženama sa invaliditetom, poručili su iz Zrenjaninskog edukativnog centra.

PerSu marketi

Ulična akcija biće održana u 10 sati ispred prostorija Udruženja paraplegičara, u ulazu za prolaz kod nekadašnjeg „Korzoa“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh