I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Organizacija SP u rvanju – istorijski događaj za Zrenjanin

„Zrenjanin je dobio istorijsku šansu i čast da organizuje Svetsko prvenstvo u rvanju za kadete, koje će svečanom ceremonijom biti otvoreno sledeće nedelje“, izjavio je danas predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

U Gradskom press centru, pored Trajkovića, medijima su se nekoliko dana pred početak šampionata obratili i Zlatana Ankić, članica Gradskog veća zadužena za resor sporta i Dragan Vulešević, predsednik Rvačkog kluba „Proleter“.

press-svetsko prvenstvo-rvanje

Najveće rvačko nadmetanje okupiće u Zrenjaninu kadete uzrasta od 15 do 17 godina.

I Taxi Zrenjanin

 „Ova manifestacija je od velikog značaja za rvanje kako bismo ga vratili u porodicu olimpijskih sportova kojoj nesumnjivo pripada. Ovim putem pozivam sve naše sugrađane i ljubitelje rvanja da nam pomognu u nastojanju da Kristalna dvorana bude puna, kako bismo svetu poslali lepu sliku iz Zrenjanina, grada sporta i grada koji je sposoban da organizuje najznačajnije sportske manifestacije“, izjavio je Trajković.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zrenjanin će u period od 20. do 25.avgusta ugostiti oko 2000 gostiju – od učesnika, pomoćnog osoblja do velikog broja roditelja mladih kadeta.

zeljko trajkovic

Željko Trajković

Takmičari pristižu, a prvi su doputovali rvači iz Egipta. Oni su se obratili Rvačkom savezu Srbije da sa molbom da im se, zbog loše društveno-političke situacije u toj zemlji, omoguće ranijii dolazak i finalne pripreme.

Trajković je istakao da je „ponosan što se ova manifestacija odvija u Zrenjaninu, gradu koji je iznedrio velike rvačke asove“. Naš grad treći put organizuje veliko međunarodno takmičenje, dok se u Srbiji prvi put održava prvenstvo sveta za kadete koji su budućnost svetskog rvanja. Do sada se prijavilo 950 učesnika iz 50 zemalja, a u naredna dva dana očekuje se još nekoliko takmičara.

„Verujem da je naša kadetska reprezentacija zrela da osvoji jednu svetsku medalju. Motivaciju našim momcima – Bobanu Živanoviću, Erski Aleksi, Horti Miklošu i Liščević Stefanu u velikoj meri pružiće publika kao i naši prijatelji iz atletike koji ovih dana osvajaju bronzana oličja“ dodaje Trajković.

Zlatana Ankić, članica gradskog veća zadužena za sport i omladinu ističe da je svetski šampionat velika stvar za naš grad, ne samo u sportskom već i u ekonomskom pogledu. Pruža se prilika da ugostimo veliki broj ljudi iz inostranstva, a već sada su popunjeni svi smeštajni kapaciteti. Trgovci i ugostitelji imaće veliku šansu i pune ruke posla.

Pozivam sve roditelje da svoje mališane povedu u Kristalnu dovranu kako bi se naša deca upoznala sa rvanjem. Oni će zajedno i u miru uživati na tribinama, za razliku od sportova kod kojih to nije moguće, jer imamo sve većih problema sa bezbednošću“, navela je Ankićeva.

U ulozi glavnog organizatora prvenstva potpisuje se Rvački klub „Proleter“ čiji je predsednik i član upravnog odbora Rvačkog saveza Srbije, Dragan Vulešević, potvrdio da sve pripreme koje klub vodi – teku po planu.

Dragan Vulešević

Dragan Vulešević

„Radimo dobrim tempom, prirpemili smo sve što je neophodno, a spremni smo i na iznenađenja koja se mogu dogoditi. Svetsko prvenstvo biće u skladu sa sličnim turnirima A kategorije koje smo do sada organizovali. Ono je za nijansu zahtevnije jer imamo puno gostiju iz celog sveta, što podrazumeva apsolutnu mobilnost. Najlakši je deo posla koji se odvija u hali, a svi prateći sadržaji i obaveze koje imamo prema takmičarima kada oni nisu na borilištu, mnogo su zahtevniji“, istakao je Vulešević i dodao da je „Zahvaljujući Rvačkom savezu Srbije, Zrenjanin uspeo da dobije organizaciju ovog prvensta u konkurenciji Moskve, Rima, Kopenhagena i Istanbula, zbog čega moramo opravdati  ukazano poverenje.

Telekom Srbije je svim ljubiteljima rvačkog sporta koji neće biti u prlici da posete Kristalnu dvoranu i budu deo ovog velikog događaja, omogućio da direktan prenos borbi prate putem interneta.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh