I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Optima“ : Kvalitet i profesionalnost zaštićeni garancijom

Obavljanje velikog servisa na automobilu za mnoge vozače je veoma važna stvar naročito kada vozilo više nije u garantnom roku. Tada je rešenje u pronalaženju pouzdanog i profesionalnog servisnog centra koji će automobil dovesti u tehnički ispravno stanje bez ijedne greške.

Auto centru „Optima“ poverenje ukazuje značajan broj vozača u našem gradu, naročito kada je u pitanju obavljanje velikog servisa.

Optima 1

– Nakon temeljnog i profesionalno izvršenog velikog servisa svih automobila koji uđu u naš auto centar, vozači dobijaju i pismenu potvrdu da imaju garanciju od šest meseci na zamenjene auto delove koje mi zastupamo i isto toliko dugu garanciju na izvršene usluge. Držimo se pravila da posao obavljamo jednako profesionalno prema svakom klijentu, i zbog toga, kako bi zaštitili najpre klijenta a zatim i nivo profesionalnosti koji pružamo, garanciju dajemo samo onda kada se uradi kompletan veliki servis koji podrazumeva i neophodne nove rezervne delove i njihovu zamenu – kažu “Optimi”.

PerSu marketi

Optima 4

Ovde napominju i da ovakvo pravilo važi jer ne žele da dovode vlasnika automobila u situaciju da ugrade delove koji su nabavljeni na drugom mestu, a za čije poreklo i pouzdanost ne mogu da garantuju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Procedura obavljanja velikog, generalnog servisa otpočinje od utvrđivanja stanja u kom se automobil nalazi. Stručni serviseri “Optime” koriste najsavremeniju dijagnostiku i alat kojima utvrđuju ispravnost odnosno neispravnost svih automobilskih komponenti. Po završetku kontrolnog pregleda, vlasniku automobila se najpre usmeno saopštava koje popravke je neophodno izvršiti, i tek ukoliko da saglasnost za servis, pristupa se radovima. Jedno od važnih pravila koje se tada obavi prema vlasniku jeste transparentno predstavljanje tačne specifikacije utrošenih sati rada i usluga.

Optima 3

– U slučajevima kada nismo u mogućnosti da pružimo garanciju, svakom takvom klijentu pismeno dajemo obrazloženje da ili nisu zamenuti svi potrebni delovi koje je po našoj preporuci trebalo zameniti, ili popravka nije izvršena do kraja, onako kako smo smatrali da treba da se uradi. Iz tog razloga, vlasnici automobila koji  ne uvaže preporuku naših servisera za poptunu popravku ukoliko je ona neophodna, dužni su da daju pismenu saglasnost za delimičnu popravku – kažu u “Optimi”.

Optima 5

U “Optimi” napominju i da garanciju ne mogu davati u slučajevima kada automobil nema plastičnu zaštitu ispod motora jer je tada motor potpuno  izložen prašini, vodi, snegu, i neretko se desi da kamen na putu pri velikoj brzini izazove havariju.

Optoma 6

U ovom servisu napominju da se uvek zalažu da automobil bude na visokom nivou tehničke ispravnosti jer samo takav automobil može biti bezbedan za vožjnu. Put do takvog stanja, kako kažu, jeste “popravka automobila, a ne delova”, što opet govori o važnosti ugradnje novog auto dela koji garantuje bezbednost. Pravila i mere sprovode kako bi vozači nakon izvršenih usluga i dobijanja garantnog lista mogli u potpunosti da budu sigurni u kvalitet rada, kao i da se u sluučaju eventualnih naknadnih problema, u dobijenom garantnom roku, uvek mogu vratiti u “Optimu”.

AUTO CENTAR “OPTIMA”
Miletićeva 85, Zrenjanin

023/526.027, 526.747, 533.544 mob. 062/526.747, 062/526.027

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh