I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Oprez u saobraćaju, stižu dvotočkaši!

Pred nama je jedan od važnijih perioda u godini kada je u pitanju bezbednost vozača dvotočkaša.

Povoljne vremenske prilike podstiču sve bicikliste, mopediste i motocikliste na veću mobilnost, a to znači i njihovo učestalije pojavljivanje u javnom saobraćaju. Češće pojavljivanje u saobraćaju znači i povećan rizik od kolizije sa drugim vozilima, odnosno nastanka saobraćajnih nezgoda u kojim se ljudski životi dovode u opasnost.

motocikli

Saobraćajne nezgode sa biciklima, mopedima i motociklima u 2013. godini odnele su 115 života vozača i putnika na ovim vozilima. U istom periodu, teže ili lakše je povređeno preko 3.200 ljudi koji su se prevozili tim sredstvima.

I Taxi Zrenjanin

Iz analiza koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja uočljivo je da su najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači dvotočkaša neprilagođena brzina, nepropisno izvođenje radnji na putu, nepropisno preticanje, obilaženje kolone vozila, neustupanje prvenstva prolaza i vožnja pod dejstvom alkohola. Pored navedenog, na tragične posledice ovih nezgoda u velikoj meri utiče i nenošenje zaštitne kacige, ili nošenje kacige koja nije zakopčana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Analize pokazuju i da u saobraćajnim nezgodama sa dvotočkašima stradaju uglavnom mladi, i to ne stariji od 30 godina, pa čak i mlađi od 18 godina. Agencija za bezbednost saobraćaja apelovala je na roditelje da dodatno obrate pažnju na način na koji njihova deca upravljaju ovim vozilima, posebno motociklima i mopedima.

Agencija za bezbednost saobraćaja ovih dana usmerava svoje resurse u cilju stvaranja bezbednijeg saobraćajnog okruženja za vozače dvotočkaša, ali i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila saobraćaja i da ne ulaze u rizične situacije. Pored toga, ističu značaj i obavezu pravilnog nošenja zaštitne kacige i ostale zaštitne opreme.

biciklista
Iako je, prema preliminarnim podacima, broj nastradalih vozača i putnika na dvotočkašima u 2013. smanjen u odnosu na 2012. godinu, Agencija za bezbednost saobraćaja još jednom apeluje na veći oprez svih učesnika u saobraćaju, a posebno sada na početku prolećne sezone.

Jedino poštovanje propisa i drugih učesnika u saobraćaju učiniće nas bezbednijim, što će sasvim sigurno spasiti brojne ljudske živote!

Izvor: Agencija za bezbednost saobraćaja       Foto: kurir-info.rs, svijetosiguranja.eu

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh