I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Oprema za angio salu u zrenjaninskoj bolnici na proleće

Pre nekoliko dana Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je poziv za nabavku medicinske opreme za tri angio sale – u Zrenjaninu, Somboru, i Subotici.

Ovu informaciju potvrđuju i u zrenjaninskoj bolnici uz informaciju da se oprema očekuje na proleće.

bolnica-zrenjanin

– Značaj angio sale za Grad Zrenjanin i za Srednjobanatski okrug je neprocenjiv. Godišnji odliv pacijenata iz Srednjobanatskog okruga u druge ustanove je 1000, što znači da će se u angio sali u našoj ustanoviti sprovoditi dijagnostika, a vremenom i terapijske procedure kod 1000 pacijenata godišnje, napominju u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ i dodaju da prostor za angio salu već postoji.

PerSu marketi

Na obuku u Institut za kardiovaskularne bolesti „Sremska Kamenica“ iz Opšte bolnice Zrenjanin idu po dva lekara i rendgen tehničara i dve instrumentarke.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Opremanjem novih angiosala u više gradova u Vojvodini, doprineće se bržoj dijagnostici i zbrinjavanju pacijenata sa srčanim oboljenjima, koja su u Vojvodini jedan od vodećih uzroka smrtnosti. Srčane bolesti su uzrok više od polovine svih smrtnih ishoda u Vojvodini. Adekvatno i pravovremeno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom je od odlučujućeg značaja za smanjenje smrtnosti i trajnih posledica na funkcionalni status bolesnika.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh