I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Edukacija o bezbednoj upotrebi interneta i onlajn predatorima

Fondacija Tijana Jurić iz Subotice i Centar za sigurniji internet iz Hrvatske održaće 7. decembra u Zrenjaninu edukaciju o bezbednoj upotrebi interneta namenjenu prosvetnim radnicima, pedagozima, psiholozima i stručnim licima angažovanim u oblasti socijalne zaštite dece.

Edukacija će biti održana u sali Crvenog krsta, u Ulici Zmaj Jovinoj 1a, u 18 časova.

onlajn-predator

Vrsni predavač Centra za sigurniji internet i osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Hrvatskoj, Tomislav Ramljak, dugi niz godina bavi se internetom kao savremenim sredstvom koje decu, zbog nedovoljnog znanja, može dovesti u ozbiljnu opasnost. Ramljak će ovom prilikom prisutnima govoriti o načinima na koje pedofili ucenjuju žrtvu, gde završava materijal sa seksualnim zlostavljanjem dece, i navešće konkretne primere kako raditi s roditeljima oko zaštite dece.

I Taxi Zrenjanin

– Djeca su rođena u digitalnom dobu i roditelji rijetko kada mogu imati saznanja što im dijete radi na internetu. Zabrane nikad nisu bile svrhovite osim ako dijete nije jasno razumjelo da neka svoja ponašanja koja ima kada je onlajn mogu biti loša za njega i da mora biti vrlo oprezno kod nekih aktivnosti koje radi na internetu. Međutim, ostaje da je povjerenje koje dijete ima u roditelja da će mu se obratiti ukoliko naiđe na problem, najbitnije, jer se jedino tada dovoljno rano može zaustaviti svako zlostavljanje, rekao je Ramljak portalu I love Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U okviru iste edukacije osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, govoriće o bezbednosti dece na internetu i na otvorenom prostoru.

edukacija-zrenjanin

Tomislav Ramljak i Igor Jurić

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh