I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Oni su izgubili vlasnike i ostali na ulici

Udruženje Beta svakodnevno pronalazi napuštene pse i mačke koji izgladneli, često i oboleli lutaju u potrazi za hranom i smeštajem. Ima i onih o kojima vlasnici više ne mogu da brinu, pa ih jednostavno puste na ulicu i za njima zatvore vrata.

Kapaciteti za smeštaj koje ovo udruženje ima, iscrpljeni su i sudbina im je neizvesna.

– Nije tajna da smo uvek u nedostatku sa hranom i ostalim potrepštinama koje svakodnevno koristimo za sve životinje koje su kod nas, a koje još nemaju vlasnike. Trenutno smo u problemu jer ne možemo o svima da brinemo i bilo bi nam drago da sve ove životinje dobiju vlasnike kakve zaslužuju, kaže Gorana Belić iz „Bete“.

IZGUBILI VLASNICU I TOPLI DOM

Mačor i dva psa ostala su bez toplog doma u kom su živeli dok njihova vlasnica nije preminula. Do tog momenta oni su imali svakodnevnu brigu i negu, a onda ih je sudbina dovela do prihvatilišta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

pas-macka

pas-macka1

– Mi smo ih preuzeli iz gradskog prihvatilišta i prvo što smo uočili jeste veliki stres koji su pretrpeli zbog novonastale situacije u kojoj su se našli. Iz toplog stana, redovne ishrane, dospeli su u nepoznate uslove, i zaista bismo voleli da što pre dobiju smeštaj i prevaziđu ovo što ih je snašlo. Jedna kuja je stara, druga je mala, a mačor je umiljat i trenutno prilično uplašen, priča Belićeva za I love Zrenjanin.

KATARINA – PAS KOJI ŽIVI U KOLIMA

Katarina je ulični pas koji luta od naselja 4. juli do centra grada. Kada su je volonteri ovog Udruženja pronašli bila je bolesna, a poslednje analize pokazale su da nema tumor kako se u početku sumnjalo već da je zbog dugotrajne infekcije tkivo u njenom nosu nekroziralo.

katarina

– Slabi smo sa smeštajem, i zbog toga Katarinu koliko je to moguće ostavljamo u vozilu jedne od naših članica koliko je to moguće. Svesni smo da to nije trajno rešenje, i zato želimo da ona što pre nađe dobrog vlasnika. Do tada nam je za Katarinu potrebna pomoć u hrani i novac za lečenje.

Sve životinje kojima je potrebna pomoć u hrani i smeštaju možete videti na Fejsbuk stranici Udruženja Beta Zrenjanin. U njihovom inboxu možete postavljati pitanja o životinjama pojedinačno i ponuditi pomoć ili udomljavanje.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh