I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

One su svetske prvakinje – balerine studija „Stage“

Dance starBalerine zrenjaninskog Baletsko – plesnog studija „Stage“, svetske su prvakinje u džez baletu. Ovo prestižno priznanje osvojile su na internacionalnom takmičenju  „Dance star festivalu“ održanom u Poreču od 15 – 19. maja, na kojem je nastupilo više od 1000 plesača.

Članice studija „Stage“ i njihovu nastavnicu baleta, Aleksandru Tot, danas su primili gradonačelnik Ivan Bošnjak i član Gradskog veća zadužena za resor kulture, Dubravka Bulovan Bengin. Čestitajući balerinama na uspehu, Bošnjak je rekao da su „vrlo mlade postavile visok zadatak“ i dodao da je grad ponosan na veliki uspeh koji su ostvarile.

– Pored tog umetničkog dela bitan je i onaj momenat koji podrazumeva jedno kvalitetno i sadržajno odrastanje, kao i činjenica da u našem gradu deca uz bogatije sadržaje imaju srećnije i lepše detinjstvo – rekla je Bulovan Bengin tokom prijema.

balerine i gradonacelnik

PerSu marketi

Kvalifikaciju za svetsko takmičenje, balerine su izborile na državnom prvenstvu u Novom Sadu kada je plesalo njih 26, dok je u Poreču nastupilo 14 devojčica. Svojim uigranim plesom, odabranom numerom i kostimima, pod nadzorom nastavnice Tot, male Zrenjaninke su ostavile članove internacionalnog žirija bez reči.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Stage u Porecu

Pobednički nastup u Poreču

– Osećanja su bila jaka. S jedne strane smo očekivali pobedu, a opet, iznenadila nas je kada smo je ostvarili. Devojčice su bile veoma zapažene jer su izvodile ples u interesantnoj kategoriji „džez balet“, što je za njih četrnaest bilo dosta teško i naporno za usklađivanje, međutim uspele smo da najvećim brojem bodova postignemo svetski uspeh – kaže Totova.

Baletski klub „Stage“ vrlo je aktivan u kategorijama klasičnog i modernog džez baleta, a jedan od pravaca koji bi mogao biti interesantan u narednom periodu jeste mjuzikl, najavile su danas predstavnice ovog kluba.

Foto : B & G

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh