I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Projekat „Baci kosku“ uči mlade da brinu o životinjama

Prve radionice projekta „Baci kosku“ koji vode mladi volonteri iz Udruženja za brigu o životinjama Banata “BETA”, održane su danas u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Cilj edukativnih radionica je upoznavanje školaraca sa osnovama brige o životinjama, pružanja prve pomoći i nege ugroženih ljubimaca.

projekat-baci-kosku-zrenjanin

Projekat „Baci kosku“ sprovodi se u okviru programa „Mladi su zakon“ koji je osmislio najmlađi tim Udruženja BETA – „Bejbi BETA“.  

PerSu marketi

U radionicama, namenjenim  zrenjaninskim srednjoškolcima i učenicima osmih razreda osnovnih škola iz Aradca i Elemira, učestvuje i Ivana Cigulov (16), učenica Srednje poljoprivredne škole.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Sve je dobro organizovano i edukacije obuhvataju teme koje su nam bitne. Trebalo bi češće organizovati slične obuke jer mladi dosta toga ne znaju i ne shvataju kolika je odgovornost imati kućnog ljubimca, izjavila je ona za naš portal.

Nakon održanih edukacija, planirano je da se sredinom oktobra organizuje jednodnevni izlet u prirodi.

– Ukoliko  vremenski uslovi dozvole, pozvaćemo sve sugrađane da tog dana izvedu u šetnju svog ljubimca i druže se sa nama. Mi ćemo povesti životinje spašene sa ulice, koje organizacija BETA čuva i neguje. Naši veterinari odgovaraće na sva pitanja i davati savete a ujedno ćemo demonstrirati neke od zahvata prve pomoći koje treba pružiti ugroženim ljubimcima”, izjavila je Gorana Belić iz udruženja “BETA” i jedan od edukatora u projektu.

radionice-baci-kosku-zrenjanin

Članovi ove organizacije apelovali su na sve sugrađane da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu povređenim životinjama koje svakodnevno mogu sresti na ulicama Zrenjanina.

„Pružanje prve pomoći sastoji se iz jednog ili dva poteza i slična je onoj koja se pruža ljudima u nevoji. Na primer, ako primetite životinju sa otvorenim prelomom,  potrebno je da povređeno mesto blago i bez stiskanja obmotate gazom i odnesete je do veterinara” savetuje Belić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh