I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Održana akcija “Sat za naš grad-begejska šetnja“

U okviru kampanje „Život za Begej“  danas je sa mužljanskog mosta više od 30 građana šetalo obalom Begeja u nameri da mirnim putem ukaže na alarmantno stanje reke i istovremeno pozove nadležne institucije da se priključe rešavanju ovog problema.

setnja-za-begej0

Zrenjanin se nalazi u donjem slivu i prema rečima učesnika ove kampanje, sva zagađenja se slivaju i najduže ostaju upravo na ovom plovnom toku. Imajući u vidu ovu činjenicu, dvadesetak nevladinih organizacija potpisalo je sporazum sa naseljenim mestima kroz koje protiče Begej, u nameri da zajedničkim snagama doprinesu rešavanju ovog problema.

setnja-za-begej

PerSu marketi

Alarmantno stanje reke prouzorkovano je otpadnim i organskim zagađenjem, a građani koji su se danas uključili u šetnju, očekuju da se nađe najbolje rešenje ovog višegodišnjeg problema.

Građani su obilazili tok reke ali i nekoliko mostova, počev od Mužljanskog, sa kojih su posmatrali i nekadašnje zrenjaninske fabrike.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

setnja-za-begej1

– Nakon današnje, uslediće još nekoliko akcija, a za 6. septembar najavljena je još jedna mirna šetnja koju ćemo nastaviti tamo gde je danas budemo završili, istakao je u obraćanju medijima predstavnik kampanje „Život za Begej“, Sebastijan Dorožan.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh