I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Održana 5. sednica Skupštine grada

Na 5. sednici gradske Skupštine poslanici su glasali po 56. tačaka dnevnog reda. Skupština je verifikovala prestanak mandata odbornice Željke Milošević koja je podnela ostavku zbog izbora na funkciju pomoćnika gradonačelnika. Umesto nje, na mesto odbornika, sa koalicione izborne liste “Ivica Dačić” – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma, Narodni pokret Srbije (NPS), Ruska demokratična stranka (RDS) – Željko Malušić, kao pripadnik političke stranke SPS izabran je Nemanja Topić koji je potom pred poslanicim pročitao i  svečanu izjavu.

nemanja

Usvojeno je više tačaka dnevnog reda radi usklađivanja statuta Javnih preduzeća i ustanova sa višim pravnim aktima, a među ostalima usvojeni su Statuti GNB „Ž. Zrenjanin“, Zavoda za zaštitu spomenika, JKP „Vodovod i kanalizacija“, Zrenjaninska objedinjena naplata, JKP „Čistoća i zelenilo“, JU „Sportski objekti“, JKP „Pijace i parkinzi“,javno preduzeće “Gradska stambena agencija” kao i ustanove kulture Narodno pozorište “Toša Jovanović,  Narodnog muzeja, Kulturnog centra Zrenjanina, Istorijskog arhiva te Savremene galerije UK „Ečka“. Radi usklađivanja sa Zakonom o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu izmenjena je Odluka o osnivanju Javnog preduzeća “Rezervati prirode Zrenjanina”. Usvojen je i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin. Prihvaćene su izmene i dopune Programa poslovanja JKP “Vodovod i kanalizacija”, drugi Rebalans Programa poslovanja JKP “Gradska toplana” i druga Izmena Programa poslovanja JP “Rezervati prirode Zrenjanina”. Prihvaćena su rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u OŠ „J. Cvijić“, „Đ. Jakšić“ – Perlez, „Bratstvo“ – Aradac, „S. Rodić“ – Lazarevo, Medicinskoj školi, EGŠ „N.Tesla“, Zrenjaninskoj Gimnaziji i Tehničkoj školi. Prihvaćen je Izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2015/16. godinu, kao i Godišnji plan rada Predškolske ustanove za radnu 2016/17.

skupstina2

PerSu marketi

Skupština je utvrdila predloge Odluke o uvođenju samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice “Lazarevo” Lazarevo za period od 01.01.2017. do 31.12.2021. godine, kao i Odluke o raspisivanju referenduma u toj mesnoj zajednici. Iste odluke donete su i za Mesnu zajednicu “Perlez” za period od 01.01.2017. do 31.12.2026. godine. Imenovane su i komisije za sprovođenje referenduma za uvođenje samodoprinosa na teritoriji obe mesne zajednice.

Radio Zrenjanin odlazi u istoriju

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sa 42 glasa i 18 protiv izglasana je tačka 17. Dnevnog reda Predlog odluke o pokretanju postupka likvidacije na JP „Radio Zrenjanin“. Ovo preduzeće osnovano je 1979. godine, a sa radom je prestalo 19. decembra prošle godine.  Za likvidacionog upravnika imenovan je mr Goran Rakić.

Usvojen je Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije radnog kompleksa farme Banatski Despotovac – KO Banatski Despotovac, kao i Predlog Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina na parceli 4782, koja je svojevremeno data u zakup slovenačkom preduzeću “Tuš”, ali na njoj nikada nije realizovana planirana izgradnja.  Izglasan je i  Zaključak o pokretanju inicijative za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva o poveravanju delatnosti proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom i distribucije i snabdevanja prirodnim gasom na teritoriji grada Zrenjanina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh