I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Održana 4. sednica Gradskog veća – usvojen rebalans budžeta Gradske Toplane

Na danas održanoj 4. sednici Gradskog veća Grada Zrenjanina usvojeno više tačaka od značaja za funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova.  Među tačkama koje posebno interesuju građane je i rebalans budžeta JKP „Gradska toplana“. Prema rečima direktora Aleksandra Starčevića rebalans se sprovodi zbog promene cene gasa ali se ta promena neće odraziti prema krajnjim korisnicima tj. građanima. Promena je bila neophodna u delu koji se odnosi na investicije da bi u svakom trenutku bilo obezbeđeno nesmetano funkcionisanje vrelovoda. U samoj pripremi sezone postojali su  određeni problemi  konkretno na jednoj od  pumpi u cirkulacionom postrojenju sistema ali je kvar na vreme otklonjen i građani to nisu ni primetili. U narednom periodu ćemo takođe nastojati da predupredimo sve probleme i obezbedimo nesmetano funkcionisanje sistema, a zbog toga je i zatražen ovaj rebalans – rekao je Starčević.

gradsko-vece2

 

Usvojeni su predlozi odluka o raspisivanju referenduma radi donošenja odluke o samodoprinosu na teritoriji MZ Lazarevo i Perlez za period 1.1. 2017. 31.12.2021. Usvojene su odluke o utvrđivanju uslova i postupka za ostvarivanje prava na korišćenje Narodne kuhinje i kao i prava na korišćenje jednokratne pomoći u naturi. Odlukom gradskog veća smanjene su zakupnine zakupcima socijalnih stanova u ulici Franje Kluza za 20 odsto. Ovom merom nastojali smo dodatno da pomognemo našim sugrađanima – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić. Usvojena je tačka o realizaciji plana rada Predškolske ustanove za 2015/16. i Plan rada za 2016/17. godinu. U ovoj ustanovi zaposleni se su 23 jaslene, 57 obdanišnih, 26 predškolskih i 1 bolničkom odelenju brinu o ukupno 2500 mališana. Pored redovnih aktivnosti ustanove na sednici je istaknuta i popravka krova na vrtiću „Bambi“.

Fordomanija

Većnici su podržali predloge odluka o izmenama i dopunama u statutima GNB „Ž. Zrenjanin“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, „Direkcije za izgradnju i uređenje Grada Zrenjanina“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JKP „Čisotća i zelenilo“, JKP „Zrenjaninska objedinjena naplata“, JP „Gradska stambena agencija“, JP „Rezervati prirode“, JP „Sportski objekti“, NP „Toša Jovanović“, Narodnog Muzeja Zrenjanin, Kulturnog centra Zrenjanina, Istorijskog arhiva Zrenjanin i Savremene Galerije – Umetničke kolonije Ečka.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh