I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Održan prvi zrenjaninski WordPress meetup (VIDEO)

Više od 100 zainteresovanih IT stručnjaka i onih koji to žele da postanu okupilo se na prvom zrenjaninskom WordPress“meetup“-u.

U pitanju su okupljanja koja organizuje WordPress Srbija zajednica  koja radi na popularizaciji WordPressa kao i na organizaciji događaja(meetup), predavanja i obuka. Grupa pojedinaca iz Zrenjanina se okupila i rešila da organizuje ovakav događaj i u Zrenjaninu, što je do sada bio slučaj samo u većim gradovima poput Beograda, Novog Sada i Niša.

U novom amfiteatru Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ svim učesnicima najpre se obratila dekan ovog fakulteta dr Dragica Radosav, a potom su   Željko Petrušić i Milan Milićev iz firme „Progressive media“ održali  predavanja na temu „Uvod u WordPress“ i „Must have plugins“. Milan Ivanović osnivač i spiritus movens WordPress Srbija obratio se svim učesnicima motivišućim govorom zašto treba aktivno da učestvuju u radu zajednice.  – Ovakve događaje i ne treba posmatrati kao klasična predavanja gde neko priča, a ostali slušaju već kao razmenu znanja, sugestija, rešavanje i ukazivanje na probleme, a možda najvrednije od svega je što ljudi sklapaju poznanstva i tako lakše stižu do određenog cilja – rekao je Ivanović učesnicima prvog skupa.

 image17

WordPress je sistem na kom je napravljeno oko 27 odsto celokupnog sadržaja na internetu i danas je apsolutno dominantan u odnosu na ostale platforme. Uz pomoć WordPressa korisnici  lako kreiraju dobro dizajnirane i funkcionalne web sajtove. O samoj popularnosti ovog CMS sistema govori i podatak da WordPress danas pokreće skoro 30 miliona web sajtova. Srbija je u velikom zaostatku što se tiče broja IT stručnjaka i ovo je područje sa ogromnim potencijalom za dobijanjem zaposlenja i napredovanjem u struci. U video zapisu smo zabeležili deo atmosfere sa ovog skupa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh