I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Održan prvi zrenjaninski WordPress meetup (VIDEO)

Više od 100 zainteresovanih IT stručnjaka i onih koji to žele da postanu okupilo se na prvom zrenjaninskom WordPress“meetup“-u.

U pitanju su okupljanja koja organizuje WordPress Srbija zajednica  koja radi na popularizaciji WordPressa kao i na organizaciji događaja(meetup), predavanja i obuka. Grupa pojedinaca iz Zrenjanina se okupila i rešila da organizuje ovakav događaj i u Zrenjaninu, što je do sada bio slučaj samo u većim gradovima poput Beograda, Novog Sada i Niša.

U novom amfiteatru Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ svim učesnicima najpre se obratila dekan ovog fakulteta dr Dragica Radosav, a potom su   Željko Petrušić i Milan Milićev iz firme „Progressive media“ održali  predavanja na temu „Uvod u WordPress“ i „Must have plugins“. Milan Ivanović osnivač i spiritus movens WordPress Srbija obratio se svim učesnicima motivišućim govorom zašto treba aktivno da učestvuju u radu zajednice.  – Ovakve događaje i ne treba posmatrati kao klasična predavanja gde neko priča, a ostali slušaju već kao razmenu znanja, sugestija, rešavanje i ukazivanje na probleme, a možda najvrednije od svega je što ljudi sklapaju poznanstva i tako lakše stižu do određenog cilja – rekao je Ivanović učesnicima prvog skupa.

 image17

WordPress je sistem na kom je napravljeno oko 27 odsto celokupnog sadržaja na internetu i danas je apsolutno dominantan u odnosu na ostale platforme. Uz pomoć WordPressa korisnici  lako kreiraju dobro dizajnirane i funkcionalne web sajtove. O samoj popularnosti ovog CMS sistema govori i podatak da WordPress danas pokreće skoro 30 miliona web sajtova. Srbija je u velikom zaostatku što se tiče broja IT stručnjaka i ovo je područje sa ogromnim potencijalom za dobijanjem zaposlenja i napredovanjem u struci. U video zapisu smo zabeležili deo atmosfere sa ovog skupa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh