I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Održan prvi zrenjaninski polumaraton (VIDEO)

Gotovo 600 takmičara Prvog zrenjaninskog polumaratona poslalo je danas u svet predivnu sliku našeg grada. Ideja nekoliko mladih entuzijasta ARK „Petrovgrad“ tako je na najlepši način prešla u delo. Tačno u 11.10h ispred Gradske kuće je dat znak za početak „Trke zadovoljstva“ na 7 kilometara kao i polumaratona na 21,4 km. Organizatori Grad Zrenjanin, Sportski savez i sve prateće službe obezbedile su sve potrebne uslove kao i da sve izgleda „svetski“ dok je jedini „neprijatelj“ takmičarima bio jak vetar.

image5

Ovu manifestaciju svojim učešćem uveličali su i pripadnici Vojske Srbije, njih šesnaestoro, predvođenim brigadnim generalom Željkom Petrovićem koji su trčali u čast svog poginulog kolege Spasoja Miloševića.

image4

I Taxi Zrenjanin

Oko godinu dana prošlo je od ideje za ovakvim događajem, a poslednjih 6 meseci su tekle intenzivne pripreme da bi sve proteklo kako treba. Izuzetno smo prijatno iznenađeni odzivom i nadam se da će ovo postati tradicionalni sportski događaj u Zrenjaninu – rekao je jedan od začetnika polumaratona Milan Delić predsednik ARK „Petrovgrad“

U polumaratonskoj trci slavio je Nenad Živković iz Kruševca vremenom 1:15:59, drugi je bio  Igor Stanojević 1:17:24 dok je treći  Josip Major na cilj stigao u vremenu 1:19:15. Kod dama deonicu od 21,4 km najbrže je pretrčala Aleksandra Burkanović 1:29:47  druga je bila Biljana Bursać (inače zrenjaninka) 1:34:31, a treća Zorica Kulić 1:41:21. U trci zadovoljstva slavio je Aleksandar Adžić iz Beograda dok je kod dama najbrža bila, Gizela Šerić iz Odžaka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Najlepše kadrove zabeležili smo našom kamerom

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh