I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Divac i Tomićević održali „Olimpijski čas“ zrenjaninskim osnovcima

Prvi „Olimpijski čas“ u ovoj godini održan je danas u Gradskoj kući u Zrenjaninu koju su posetili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i kajakaš Marko Tomićević.

Cilj ovog projekta je da se učenicima osnovnih škola približe sportske i ostale vrednosti koje su prisutne kod olimpijskih timova. Osnovcima je svoje iskusvo preneo Tomićević koji je Srbiju predstavljao na Olimpijskim igrama u Londonu.

div

 

Fordomanija

Učesnici „Olimpijskog časa“ danas su prošli kroz 5 radionica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Mladi Zrenjaninci stekli su znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima –olimpijskim herojima današnjice.

Divca i Tomovića primio je gradonačelnik Ivan Bošnjak, koji je održani „Olimpijski čas“ ocenio uspešnim.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Olimpijski komitet i partnerske institucije trude se da približe deci sport, timski odnos i sve one prave vrednosti koje su u olimpijskom duhu. Zrenjanin je grad sportova i zahvalan sam što ste nam danas domaćini. Cilj je da, kao i u prethodnom periodu, obilazimo gradove Srbije, da budemo u društvu sa decom i da pričamo o svim stvarima vezanim za sport. Nadam se i da će se dosta njih baviti sportom, pre svega zbog zdravlja i načina života, rekao je Divac.

Biti sportista, nešto je najlepše što možete da uradite za sebe, svoju porodicu i zemlju, rekao je Tomićević i dodao da je jasno da ne mogu biti svi prvaci i olimpijski sportisti, ali da svako u sportu može da se razvije u pravu ličnost.

div1

Programom su bili obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji su imali  priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh