I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Odrasla u Zrenjaninu a sada gradi svetsku modnu karijeru

Nakon što je proslavila punoletstvo počela je da se bavi manekenstvom. Odrasla je u Zrenjaninu, ali je životni put vodi ka Kanadi, te srednju školu i fakultet zavšava u Torontu gde je ujedno i počinje njena karijera modnog kreatora.

aleks-susak-fashion

Aleksandra Šušak – modna kreatorka

Kroz razgovor sa taletnovanom i kreativnom Aleksandrom Šušak saznajemo odgovore na pitanja, kako uspeti u svetu svetske mode, koliko je teško organizovati sopstvenu modnu reviju u svetu, koliko se razlikuje svakodnevno oblačenje u svetu u odnosu na Srbiju, ali i šta misli o Zrenjaninu kao gradu u kom je odrasla.

Modni-kreator-Aleks-Susak---fashion-designer

Aleks Susak – modna revija

I Taxi Zrenjanin

IloveZrenjanin.com: Kako bi nam opisala svoju dosadašnju karijeru u svetu mode?

– Saradjivala sam sa raznim dizajnerima, stilistima, fotografima i sminkerima. Bilo mi je zanimljivo pratiti koliko elementa saradnje i različitih vizija su neophodni u formiranju krajnjeg rezultata. Fotografi imaju odredjeni osecaj za estetiku, sminkeri i stilisti takodje i sve je povezano bogatom izvoru kreativnosti da bi odredjeni proizvod ili projekat došao do finalizacije. Moja ljubav prema modi se zapravo rodila mnogo pre toga. Odrasla sam u kući gde se uvek radilo nešto kreativno. Moja mama se bavi umetnošću i često smo radile na raznim kreativnim projektima zajedno.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
modni-dizajner-aleks-susak-kreatorka

Modeli iz kolekcije Aleks Susak

IloveZrenjanin.com: Koliko je teško doći do svoje prve revije?

– Organizovati prvu reviju je poprilicno težak posao. Postoji tu dosta detalja. Od same pripreme kolekcije, pored toga treba organizovati i sve tehničke elemente. Zahvaljujuci prethodnom iskustvu imala sam predstavu kako to treba da izgleda. Takodje je pomogla velika podrška porodice, prijatelja i kolega iz industrije za koju sam veoma zahvalna.

aleks-susak-modni-dizajner

Modeli iz kolekcije Aleks Susak

IloveZrenjanin.com: Šta te inspiriše kada kreiraš?

– Inspiracija dolazi sa raznih strana. Dosta putujem tako da susret sa raznim ljudima, kulturama i gradovima utiče na moje kreativne vizije. Konstantne inspiracije su priroda i vedre boje. Kolekcije kreiram sama, ali zato imam odličan tim ljudi koji mi pomognu u realizaciji novih projekata i kreacija.

fashion-design-2015-may-flowers

Modeli iz kolekcije Aleks Susak

IloveZrenjanin.com: Kakvi su planovi za dalju karijeru?

– Trenutno radim na novoj kolekciji za Jesen/Zimu 2015. Posle toga vec kreću pripreme za sledeću sezonu. Modna industrija je dosta zahtevna i konstantno se radi, ali je zato i vrlo interesantna jer se stalno predstavljaju nove ideje i trendovi. Želim da izgradim modni brend koji će biti prepoznatljiv po tome što je unikatan i dostupan svim ženama koje traže jedinstvene komade. Za sada mi je baza u Torontu, ali kroz godinu dve želim da se predstavim ostalim prestonicama Severne Amerike i Evrope.

fashion-event-aleks-susak

Modna revija Aleks Susak

IloveZrenjanin.com: Živiš na relaciji Zrenjanin – Toronto, koje razlike u odevanju primećuješ ovde i tamo?

– Zrenjanin se trudim da posetim koliko vreme dozvoli, bar jednom godišnje. Što se tiče modnih trendova ne mogu reći da primećujem velike razlike. U današnje vreme svet je dosta povezan procesom globalizacije, pa tako se i modni trendovi manje više jednako prate.

modna-revija-toronto-aleks-susak

Modna revija Aleks Susak

IloveZrenjanin.com: Kroz razgovor sa tobom saznali smo da mnogo voliš Zrenjanin, da li će biti prilike da predstaviš svoje radove i Zrenjanincima ako se ukaže prilika?

– Zrenjanin je jedan divan grad. Veoma sam vezana za njega zbog dragih prijatelja koje imam i lepih sećanja iz detinjstva. Ako se ukaže prilika da predstavim svoj rad Zrenjanincima, definitivno bih to volela da podelim. Ipak je to grad koji odiše pozitivnošću i lepotom.

www.alekssusak.com

Instagram https://instagram.com/alekssusak

Odnedavno je aktivna i na fejsbuku, te njene radove možete pratiti putem zvanične stranice.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh