I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Odobrena veća prava za buduću novorođenčad

Gradsko veće donelo je danas rešenje o isplati jednokratne novčane pomoći porodiljama na teritoriji Grada Zrenjanina.

Rešenje omogućava isplatu jednokratne pomoći porodiljama u iznosu od 50.000 dinara za prvorođeno dete i 35.000 dinara za svako naredno rođeno dete, bez obzira na to koje je dete po redu.

Pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći imaju porodice u kojima jedan od roditelja ima prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina duže od godinu dana, od dana rođenja deteta.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruje majka porodilja, otac deteta ukoliko je majka napustila dete, nije živa ili je iz objektivnih razloga sprečena da brine o detetu, a u određenim slučajevima pravo će ostvarivati i staratelj deteta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Novo rešenje doneto je jer se smatra da je prethodno koje je na snazi bilo nešto više od godinu dana, imalo određene manjkavosti. Diskriminisana su deca iz braka i vanbračnih veza u kojima je otac deteta stanovnik našeg grada, a majka iz nekog drugog grada, opštine ili države, ali sa prebivalištem u Zrenjaninu manje od godinu dana.

Prethodnim rešenjima pravo nije mogao da ostvari otac ili staratelj deteta, čime su deca stavljana u nepovoljan položaj.

Za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade, pored zahteva za isplatu, roditelji Gradskoj upravi treba da dostave i izvod iz matičnih knjiga rođenog deteta, uverenje o prebivalištu za jednog od roditelja, lične karte na uvid i njihove fotokopije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh