I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Odložen početak održavanja „Korzo festa“

Manifestacija „Korzo fest“ prvobitno je bila najavljena za 2. jun, ali je zbog poplava koje su zadesile Srbiju, datum početka pomeren do daljnjeg.

korzof
Zrenjanin se, iako nezahvaćen poplavama, u proteklom periodu dosta angažovao u prikupljanju pomoći za evakuisane, njihovom zbrinjavanju i izdvajanju novčanih sredstava.

–  Čekalo se sagledavanje razmera prirodne katastrofe i ljudskih žrtava koje su direktno bile pogođene. Sačekaćemo malo prikladnije vreme za otpočinjanje četvoronedeljnog „Korzo festa“ čiji je program već koncipiran, rekao je za I love Zrenjanin generalni menadžer BID-a, Marijan Rončević.

Ranije je najavljeno da će u okviru ove manifestacije biti održan i prvi Memorijalni horski festival „Slobodan Bursać“, i organizatori su odlučili da se ta odluka ne menja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Rončević podseća da je prvi Korzo fest otvoren besedom Vladimira Jeretića i horom Rafaila Banatskog.

– Oni su svojim pojenjem uveličali to veče i mislim da je najprirodniji put da i mi sada pomognemo da se to održi, a sve u toj osnovnoj ideji negovanja sabornosti, zajedništva, veze među generacijama.

korzo

Nastup Muzičke škole sa kojim je ovogodišnji fest trebao da otpočne, otkazan je zbog samog pomeranja manifestacije, a zbog obaveza školaraca, najverovatnije će biti održan krajem avgusta, pred novu školsku godinu.

Korzo fest će ipak sledeće nedelje obeležiti završne priredbe maturanata osnovnih škola u Kulturnom centru.

– Biće priređena mala akustična svirka za maturante i njihove roditelje u delu ispred Velike sale. To će biti dar „Korzo festa“, da im se dodatno uveliča mala matura.

Protekle sedmice pokrenuta je priča sa vlasnicima lokala u centru grada da se sakupi određena suma novca ispred „Korzo festa“, kako bi se pomoglo na najurgentnijim lokacijama stradalim u poplavama.

– Idemo na to ili svi ili niko. Situacija je toliko ozbiljna da je ne treba ni spominjati, ona se podrazumeva i svaki pokušaj pomoći je najnormalniji čin. Nadam se da ta energija neće utihnuti, a mi ćemo tokom četiri nedelje festa, redovno podsećati i sugrađane da makar pošalju donaciju putem SMS poruke, rekao je Rončević na kraju razgovora.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh