I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Odeljenje psihijatrije dobilo moderan i funkcionalan prostor

U Zrenjaninu je danas predstavljeno renovirano Odeljenje psihijаtrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“. Adаptаcijom zgrade stare 118 godina, dobijen je funkcionаlniji i moderniji prostor, a pаcijentimа i osoblju omogućeni su komforniji uslovi borаvkа i rаdа.

Rаdovi su otpočeli u аprilu, а njihova vrednost procenjena je na više od sedam milionа dinаrа.

odeljenje psihijatrije Zrenjanin

Na odeljenju na kom su pre otvaranja nove bolnice bile smeštene Urologija i Ortopedija, revitalizovana je vodovodna i kanalizaciona mreža, promenjene su električne instalacije, zamenjene su stolarija, pločice, podovi i prozori.

I Taxi Zrenjanin

Sveže uređeno odeljenje danas je posetila delegacija Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

delegaicja sekretarijata za zdravtsvo

Pokrajinska sekretarka Vesna Kopitović pohvalila je način na koji su sredstva uložena.

„Danas možemo biti zadovoljni jer vidimo da zgrada stara više od sto godina, može izgledati kao nova. Naša želja je da psihijatrijski pacijenti, koji nažalost uvek ostaju na kraju, imaju ambijent koji je prijatan za boravak i ispunjava sve uslove za humano lečenje. Imamo želju da u ovoj bolnici u koju se mnogo ulaže i koja jako dobro radi – uradimo deo po deo“, rekla je Kopitović medijima.

psihijatrija odeljenje Zrenjanin

Direktorka zrenjaninske bolnice Dr Gordana Kozlovački, zadovoljna je postignutim učinkom i ambijentom u koji je sada smeštena grupa pacijenata koja iziskuje posebnu vrstu lečenja.

 „Zahvaljujući strategiji pokrajinske vlade, kojoj je zdravlje prioritetna vrednost, uspeli smo da dobijemo sredstva za investiciju koja nije preobimna. Adaptacija je uticala na zadovoljstvo svih pacijenata i zaposlenih a iz toga će proisteći bolje i uspešnije lečenje. Svako od nas, koliko sutra, može biti u toj kategoriji ljudi, danas marginalizovanih. U skladu sa strategijom i Zakonom o zaštiit lica sa mentalnim poremećajima, neophodno je pružiti im adekvatan oporavak kako bi sutra bili spremni da postanu članovi društva”, saopštila je Kozlovački i kao sledeći potez najavila renoviranje dnevne bolnice, zgrade takođe stare više od jednog veka.

odeljenje psihijatrije zrenjanin 1

Nakon obilaska zrenjaninske bolnice,  pokrajinska sekretarka obavila je razgovore sa gradonačelnikom  i predstavnicima zdravstvenih ustanova u Zrenjaninu – Doma zdravlja, Specijalne bolnice za plućne bolesti i Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Kopitović je rekla da je cilj razgovora organizovanje zdravstvenih službi na najvišem nivou koja će Zrenjanincima omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh