I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Odbornici usvojili važne odluke na današnjoj sednici

Odbornici Skupštine grada danas su usvajali važne odluke koje se tiču parkiranja u gradu, radnog vremena ugostiteljskih objekata, taksi prevoza, ulasku u proces kupovine Peskare, određivanju prostora na kojem nije dozvoljeno javno okupljanje i ostalim.

Na početku sednice, odbornici su usvojili Rešenje o prestanku mandata odbornika Sime Salapure koji je nedavno postao pomoćnik gradonačelnika, dok je u redove odbornika danas stao Nikola Šarić, kadar SNS-a.

Usvojen je predlog o parkiranju vozila prema kom su utvrđene zone parkiranja, plaćanje naknada za parkiranje, kao i kazne za pravna i fizička lica. Bitna novina u ovom predlogu jeste da se za korišćenje uređenih i obeleženih prostora za parkiranja na javnim površinama, više ne plaća lokalna komunalna taksa koja je bila prihod budžeta grada, već se plaća usluga korišćenja parkirališta kao prihod preduzeća JKP „Pijace i parkinzi“.

PerSu marketi

Usvajanjem Odluke o ustanovljenju praznika grada, nagrada, javnih priznanja i zvanja počasnog građanina, utvrđeno je da grad ima tri praznika – 28. avgust, Dan Uspenja presvete Bogorodice, 2. oktobar, Dan oslobođenja grada Zrenjanina u Drugom svetskom ratu i 17. novembar, Dan oslobođenja Zrenajnina u Prvom svetskom ratu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Odbornici su usvojili i izmene Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih o trgovinskih objekata, te će se tako novčanom kaznom u iznosu od 50.000 dinara pravno lice kazniti za prekršaj ako komunalnog inspektora, odnosno komunalnog policajca ometa u vršenju kontrole ili ne prikaže tražena dokumenta. Odgovorna osoba u tom pravnom licu kazniće se sa 10.000, a preduzetnik 20.000 dinara.

Prema Odluci o određivanju prostora na teritoriji grada Zrenjanina na kojem nije dozvoljeno javno okupljanje, isto se odnosi na prostor oko objekata zdarvstvenih ustanova, predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, objekata Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova, objekata vodosnabdevanja o u zoni zaštite izvorišta vodosnabdevanja.

Pod javnim okupljanjem smatra se okupljanje više od 20 lica radi izražavanja, ostvarivanja i promovisanja državnih, političkih, socijalnih i nacionalnih uverenja i ciljeva i drugih sloboda i prava, kao i drugi oblici
okupljanja kojima je svrha ostvarivanje verskih, kulturnih, humanitarnih, sportskih, zabavnih i drugih interesa, u skladu sa zakonom i ovom odlukom.

Usvojeni su predlozi odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća Gradska stambena agencija i Čisoća i zelenilo, a dosadašnji vršioci dužnosti Apoteke Zrenjanin, dr Milan Miljuš, i sportskih  objekata, Bojan Mijatov, imenovani su za direktore.

Foto: arhiva zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh