I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Odbornici glasali za promenu direktora nekoliko preduzeća

Sedamnaestu sednicu Skupštine grada Zrenjanina obeležile su kadrovske promene u nekoliko preduzeća, usvajanje odluka iz komunalne oblasti i gašenje jedne od odborničkih grupa.

Pre utvrđivanja dnevnog reda, predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić saopštio je da odbornici Ljuba Travica i Marko Zarubica napuštaju odborničku grupu „Napred Petrovgrad“ i pristupaju odborničkoj grupi Srpske napredne stranke. S obzirom da je u njoj ostalo samo tri odbornika, odbornička grupa „Napred Petrovgrad“ prestala je da postoji.

odbornici
Odbornici su većinom glasova podržali predloge Odluke o raspisivanju referenduma o uvođenju samodoprinosa u mesnoj zajednici „Mužlja“, a usvojeni su Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina za 2013. godinu, kao i plan rada Štaba za tekuću godinu i Plan rada Komunalne policije za 2014. godinu.
 
Odbornicima je, u delu sednice zatvorenom za javnost, prezentovana Informacija o stanju bezbednosti i ostvarenim rezultatima Policijske uprave Zrenjanin za 2013. godinu. Informaciju je prezentovao načelnik Policijske uprave Zrenjanin, Bojan Marković i o njoj se nije glasalo.
 
U prvom delu sednice na dnevnom redu našla su se i tri predloga odluka iz komunalne oblasti, koje su odbornici usvojili većinom glasova i bez rasprave: Predlog Odluke o prestanku važenja Odluke o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta, Predlog Odluke o izmenama Odluke o uređivanju građevinskog zemljišta i kriterijumima i merilima za utvrđivanje visine naknade za uređivanje građevinskog zemljišta na teritoriji grada Zrenjanina i Predlog Odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana grada Zrenjanina.

KADROVSKE SMENE IZNENADILE JAVNOST
 
U toku sednice dnevni red je dopunjen zaključkom, na osnovu kog su odbornici razmatrali predloge o razrešenju dosadašnjih i imenovanju vršilaca dužnosti direktora u dva javna preduzeća i jednoj gradskoj ustanovi kulture – JP „Radio Zrenjanin“, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Istorijskom arhivu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Umesto Nedeljka Golušina, za vršioca dužnosti direktora JP „Radio Zrenjanin“, izabran je Goran Starčević, nekadašnji šef kabineta gradonačelnika Zrenjanina, dok je u Istorijskom arhivu, umesto dosadašnje direktorke Nade Boroš, razrešene na lični zahtev, vršilac dužnosti direktora Ružica Cvetić, diplomirani pravnik, dosadašnja zamenica direktorke.
 
Iznenađenje predstavlja imenovanje Gorana Tajdića, istaknutog člana Srpske radikalne stranke, za vršioca dužnosti direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“. Izbor na jednu od ključnih direktorskih pozicija člana dosadašnje opozicione stranke, predsednik Skupštine grada, Radovan Bulajić, označio je kao ulazak ove stranke u koaliciju stranaka na vlasti.

Izvor: zrenjanin.rs, ilovezrenjanin.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh