I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Odbornici dali saglasnost za potpisivanje ugovora o pijaćoj vodi

Puna dva sata trajala je vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina sa tri tačke dnevnog reda kojima su odbornici trebali dati saglasnost za potpisivanje ugovora između JKP „Vodovod i kanalizacija“ i beogradske firme „Gruppo Zilio“ kao jedinog ponuđača za uslugu prečišćavanja pijaće vode u Zrenjaninu.

sednica-skupstina2

Nakon niza smenjivanja i izlaganja odbornika za govornicom, kako onih iz vladajuće koalicije, tako i onih iz opozicije, data je saglasnost na predloženi dnevni red – Predlog Zaključka davanja izjave grada Zrenjanina za potrebe zaključivanja ugovora između JKP “Vodovod i kanalizacija“ i izabranog ponuđača po tenderu za javnu nabavku usluge prečišćavanja pitke vode, Predlog Zaključka u vezi obavezivanja grada Zrenjanina za otvaranje aproprijacije u Odluci o budžetu grada Zrenjanina u periodu trajanja ugovora između JKP “Vodovod i kanalizacija“ i izabranog ponuđača po tenderu za javnu nabavku usluge prečišćavanja pitke vode i Predlog Zaključka u vezi saglasnosti Skupštine grada Zrenjanina da “Vodovod i kanalizacija“ zaključi ugovor po tenderu za javnu nabavku usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin sa izabranim ponuđačem – zajednička ponuda Grupo Zillio SPA ogranak u Beogradu, Gruppo Zilio SPA doo Novi Sad, i Synertech doo, Beograd.

Odbornici opozicije najpre nisu hteli da podrže predloge uz obrazloženje da javna nabavka nije bila dovoljno transparentna, te da imaju oskudne informacije o celom procesu. Postavljana su pitanja o visini cene vode, referencama beogradske firme Gruppo Zilio, mestima na kojima će biti vršene analize vode pa je tako još jednom u pitanje doveden cevovodni sistem zbog kog će voda na slavinama biti drugačijeg kvaliteta u odnosu na izvorište.

I Taxi Zrenjanin

sednica-skupstina

I na ovoj sednici odbornici su podsećali jedne druge na prethodne vlasti i funkcije, spremnosti, stručnosti i znanju u decenijskom rešavanju problema pijaće vode.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Završno izlaganje gradonačelnika Čedomira Janjića smirilo je uzavrelu atmosferu u skupštinskoj sali, te su odbornici na kraju većinom glasova dali saglasnost na tražen dnevni red.

– – Imali smo danas jednu kvalitetnu diskusiju i opozicije i pozicije, ali predlažem da „spustimo loptu“ da donesemo i treću odluku kojom ćemo ovlastiti direktora „Vodovoda i kanalizacije“ da potpiše ugovor sa izvođačem koji je ispunio sve uslove na tenderu, i samim tim učestvujemo u istorijskoj sednici Skupštine grada kada konačno na pravi način počinjemo da rešavamo možda jedan od najvećih problema grada Zrenjanina. Kada kažem Grad Zrenjanin mislim i na 22 naseljena mesta koja nekim prethodnim tenderima uopšte nisu tretirani. Potpisivanjem ovog ugovora kreće odbrojavanje tih osam meseci kako je predviđeno, i posle tog perioda građani će u svojim česmama imati zdravu pijaću vodu. U tom periodu gledaćemo da stvorimo uslove da se rade cevovodi do naseljenih mesta koja su u prvom „prstenu“ oko grada Zrenjanina i da oni dobiju tu istu zdravu pijaću vodu, a najkasnije u roku od dve godine. Ja mislim da danas radimo dobar posao za grad i građane i očekujem da svi podržimo ovu odluku, i siguran sam da će građani biti zadovoljni što smo mi ti koji rešavamo višedecenijski problem u gradu. Vi ste ta Skupština, ti odbornici koji će doneti odluku o rešavanju problema“, rekao je Janjić.

sednica-skupstina1

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac pozvao je šefove odborničkih grupa na sastanak u ponedeljak 9. februara kako bi im pojasnio sve stavke javne nabavke i budućeg ugovora, a potpisivanje tog važnog dokumenta za grad i građane sa predstavnicima firme Gruppo Zilio, najavljen je za četvrtak 12. februar.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh