I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Od sutra obustava saobraćaja preko Malog mosta

Uža gradska zona Zrenjanina u narednim mesecima postaće pravo gradilište, a glavne saobraćajnice će, u zavisnosti od faze radova, biti privremeno zatvarane.

Paralelno će se raditi veliki poslovi na potisnom vodu fekalne kanalizacije, crpnoj stanici „Centar“, ali i uređenju Trga Slobode.

rekonstrukcija-trga
Prvi veliki radovi počeće već sutra kada će deo saobraćajnica biti zatvoren.

Prva faza radova na potisnom vodu fekalne kanalizacije počinje 5. novembra zatvaranjem saobraćaja u Subotićevoj ulici, od Narodnog fronta – raskrsnice prema Kapetaniji do Malog mosta, usled čega će Mali most biti zatvoren za saobraćanje od 5. do 25. novembra do kada je, prema predviđenoj dinamici radova, planirano da prva faza bude završena, najavio je direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Goran Tajdić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Radovi na potisnom vodu s razlogom kreću od Malog mosta ka Magistrali gde se nalazi nova crpna stanica. stara crpna satnica koja se nalazi na Trgu Slobode, na mestu na kom se nakada nalazila čuvena zrenjaninska fonatana, biće izmeštena i tek tada će se stvoriti uslovi za parterno uređenje trga.

– Izgradnja potisnog voda fekalne kanalizacije planirana je u tri faze i ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, nakon prve faze koja treba da traje 20 dana, otpočeli bi radovi na drugoj fazi koja će trajati 50 dana i zbog koje će biti zatvoren saobraćaj od ulice Narodnog fronta do Savezničke, a nakon toga i radovi na trećoj fazi od raskrsnice ulica Savezničke i Slobodana Bursaća do raskrsnice Cara Dušana i Magistrale zbog čega bi na tom potezu saobraćaj bio obustaveljen 30 dana, kaže Tajdić za I love Zrenjanin.

Uporedo sa radovima na potisnom vodu biće vršeno i elektromašinsko opremanje nove crpne stanice i ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija i drastičnog pogoršanja vremena, radovi bi bili završenio u narednih 100 dana kako je ugovorem sa izvođačem i predviđeno.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh