I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Od početka 2013. godine nestale 122 osobe

Psihički problemi, starost, demencija i finansijski problemi,  samo su neki od razloga nestanka osoba sa područja Policijske uprave Zrenjanin koja pokriva Srednjobanatski region.

U periodu od 1. januara 2013. do 15. septembra 2014., ukupno su prijavljena 122 slučaja od kojih četiri još uvek nisu rešena.

nestali
Među nestalima su osobe različitog uzrasta i socijalne pripadnosti, pri čemu su češće prijave nestanka maloletnika ili mlađih punoletnika, a statistički podaci pokazuju i da češće nestaju osobe ženskog pola.

Zrenjanin nije usamljen po slučajevima nestalih lica, i razlozi nestanaka takođe se uklapaju u one koji koji su zastupljeni i u ostalim gradovima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Razlozi nestanka osoba do 30 godina uglavnom su ljubavni i porodični problemi, loš uspeh u školi ili fakultetu, ali i uplitanje u nelegalne mreže poslova u inostranstvu. Kada su u pitanju nešto stariji, problemi su uglavnom vezani za posao, gde najveći procenat čine žene, koje su žrtve nelegalnih poslodavaca van zemlje. Stariji od 65 godina uglavnom nestaju zbog demencije ili psihičkih problema, kojima se dogodi da izađu iz kuće i ne znaju da se vrate.

U našem regionu česte su prijave nestanka maloletnih lica, pogotovo u danima vikenda. Policiji se obraćaju roditelji uplašeni za svoju decu, koja se nakon noćnog izlaska, zbog nemara satima ne javljaju na telefon i ne vraćaju kućama. Ti slučajevi se brzo rešavaju, jer se uglavnom ispostavi da su noć proveli kod devojke, momka ili prijatelja.

Za Policijsku upravu Zrenjanin svaki nestanak jednako se tretira i odmah po prijavu nestanka osobe, policija uzima podatke i kreće u potragu, kažu u ovoj instituciji za portal I love Zrenjanin.

Ukoliko dođe do slučaja nestanka osobe, potrebno je obratiti se najbližoj policijskoj stanici kojoj treba dostaviti sliku i detaljne podatke.

Važno je znati da se potragom za nestalim licima bave različite nevladine organizacije poput “Astre”, ali i internet sajtovi kao što su Nacionalna evidencija nestalih osoba, “Potraga.rs” i “Nestali.rs”.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh