I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Od jeseni povećanje broja korisnika Narodne kuhinje

Crveni krst Zrenjanin realizovaće program Narodna kuhinja i tokom leta, i tako biti jedan od retkih gradova koji najugroženijim sugrađanima i u najtoplijim mesecima obezbeđuje besplatne obroke.

narodna-kuhinja

-Distribucija toplih obroka nastavlja se za 250 korisnika, svakim radnim danom u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin u Ulici Zmaj Jovinoj. Petkom, uz topli obrok, korisnici dobijaju konzerviranu hranu za dane vikenda. Kada smo u mogućnosti, zahvaljujući donacijama, korisnicima distribuiramo i dodatne namirnice, flaširanu vodu, sredstva za higijenu, po potrebi polovnu odeću i obuću, priča sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević.

Od jeseni se očekuje znatno povećanje broja korisnika toplog obroka koje će biti moguće zahvaljujući donaciji deset artikala hrane na osnovu Sporazuma o saradnji Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i Crvenog krsta Srbije, ali i zahvaljujući većim sredstvima grada Zrenjanina koja bi trebala da budu izdvojena za ove potrebe.

PerSu marketi

Pored te novine, u toku je i priprema druge faze adaptacije distributivnog punkta Narodne kuhinje koji će funkcionisati u Ulici Miroslava Tirša, odnosno na lokalitetu nekadašnje glavne pijace.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Planirano je da novi objekat čine dve celine – magacnski prostor i distributivni punkt za realizaciju programa “Narodna kuhinja”, i upravo će njihovo formranje činiti drugu fazu radova. Na taj način, u jednu celinu će biti objedinjene sve aktivnosti u vezi sa prijemom i distribucijom humanitarne pomoći kao i programi direktnog ublažavanja siromaštva. Cilj je, pre svega formiranje dostupnog, pristupačnog i bezbednog prostora koji će dati novi kvalitet ovoj vrsti aktivnosti Crvenog krsta i ono što je jako važno, omogućiti veće dostojanstvo primaocima pomoći. Korisnici narodne kuhinje će moći, ukoliko to žele, da svoje obroke i konzumiraju u novom prostoru, rekla je Tanasijević portalu I love Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh