I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Od devet tona čepova kupili 11 invalidskih kolica

Udruženje paraplegičara Banata nabavilo je 11 lako aktivnih invalidskih kolica zahvaljujući akciji „Čep za hendikep“, u kojoj je prikupljeno devet tona plastičnih čepova.

U ovoj humanitarnoj, ali i društveno-odgovornoj akciji prikupljanja čepova učestvovale su škole, javna i privatna preduzeća, građani Zrenjanina ali i ostalih gradova.

udruzenje2

Naši sugrađani sa invaliditetom zadovoljni su rezultatom akcije koju su pokrenuli pre dve godine. Oni su na „Motelu Šumica“ tim povodom organizovali svečanost kako bi se zahvalili svima koji su im pomogli.

I Taxi Zrenjanin

– Novac od prikupljenih čepova je direktno je uplaćivan za nabavku lako-aktivnih kolica. Ova kolica mogu da dobiju samo osobe sa invaliditetom koje imaju vozačku dozvolu, a ko je ne poseduje, može dobiti samo sobna kolica koja su jako teška za upravljanje na velikim razdaljinama. Lako-aktivna kolica su nam jako značajna jer mnogo olakšavaju kretanje, do njih se eško dolazi zato što su skupa i njihova minimalna cena kreće se i do 2000 evra, a mi smo imali sreću da možemo da kupimo polovna i dobro očuvana kolica, kao i 16 jastuka za kolica naših članova. Ovo je zaista divna akcija i zahvaljujem se svima koji su se priključili i pomogli prvenstveno u zaštiti naše životne sredine, a sa druge strane pomogli nama da dođemo do kolica, rekla je Snežana Nikolič ispred Udruženja paraplegičara Banata.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

udruzenje3

Ovo udruženje trenutno ima 87 članova sa dijagnozom paraplegija, kvadriplegija, parapareza i kvadripareza, a 25 članova ima druge dijagnoze kao što su cerebralna paraliza i amputacija udova. Od ukupnog broja, 84 osobe su muškog, a 28 osoba ženskog pola.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh