I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Od 134 uzorka bira se „Najbolje vino srednjeg Banata“

Sajmom vina i javnom degustacijom 10. februara u Kulturnom centru Zrenjanina okončaće se manifestacija „Najbolje vino srednjeg Banata 2017“.

U pitanju je sajam takmičarskog karaktera koji ima za cilj da promoviše vina našeg podneblja, a organizuju ga Grad Zrenjanin, Kulturni centar, Klub Vina i Udruženje vinogradara i vinara Srednjeg Banata.

U takmičarskom delu žiri će ocenjivati 134 uzorka vina, 52 uzorka belih vina, 50 crvenih, 16 roze vina, 13 „šiler“ i 3 uzorka desertnih vina.

I Taxi Zrenjanin

– Vina nam stižu od proizvođača iz Zrenjanina, Aradca, Melenaca, Taraša, Mužlje i Orlovata – kaže Šandor Šomođi predsednik „Kluba vina“ Zrenjanin jednog od organizatora ovog događaja. Građani i svi zainteresovani imaće priliku da 10. februara u periodu od 12 do 18 časova degustiraju ponuđena vina dok će stručni žiri dodeliti nagrade za najbolja vina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

„Šiler“ vino je vino proizvedeno na tradicionalan i zaštićen način i mora da zadovoljava tačno određen standard, a spada u kategoriju između roze i crvenih vina.

Smatram da ovakve manifestacije treba da se održavaju barem jednom godišnje i da tako predstavimo vina koja su u prethodnoj godini proizvedena na području srednjeg Banata. Ovakvi susreti i razmena iskustava svakako doprinose i razvoju vinogradarstva i vinarstva – kaže  Šomođi.

Šandor Šomođi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh