I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Od 134 uzorka bira se „Najbolje vino srednjeg Banata“

Sajmom vina i javnom degustacijom 10. februara u Kulturnom centru Zrenjanina okončaće se manifestacija „Najbolje vino srednjeg Banata 2017“.

U pitanju je sajam takmičarskog karaktera koji ima za cilj da promoviše vina našeg podneblja, a organizuju ga Grad Zrenjanin, Kulturni centar, Klub Vina i Udruženje vinogradara i vinara Srednjeg Banata.

U takmičarskom delu žiri će ocenjivati 134 uzorka vina, 52 uzorka belih vina, 50 crvenih, 16 roze vina, 13 „šiler“ i 3 uzorka desertnih vina.

I Taxi Zrenjanin

– Vina nam stižu od proizvođača iz Zrenjanina, Aradca, Melenaca, Taraša, Mužlje i Orlovata – kaže Šandor Šomođi predsednik „Kluba vina“ Zrenjanin jednog od organizatora ovog događaja. Građani i svi zainteresovani imaće priliku da 10. februara u periodu od 12 do 18 časova degustiraju ponuđena vina dok će stručni žiri dodeliti nagrade za najbolja vina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

„Šiler“ vino je vino proizvedeno na tradicionalan i zaštićen način i mora da zadovoljava tačno određen standard, a spada u kategoriju između roze i crvenih vina.

Smatram da ovakve manifestacije treba da se održavaju barem jednom godišnje i da tako predstavimo vina koja su u prethodnoj godini proizvedena na području srednjeg Banata. Ovakvi susreti i razmena iskustava svakako doprinose i razvoju vinogradarstva i vinarstva – kaže  Šomođi.

Šandor Šomođi

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh