I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Zrenjaninu se srednjoškolci obučavaju za pisanje projekata

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić prisustvovao je danas drugom od ukupno sedam susreta osmišljenih u vidu obuke za učenike srednjih škola.

Ova obuka sprovodi se u Poslovnom inkubatoru u Zrenjaninu, a trenutno je pohađaju učenici drugog razreda srednje Ekonomske škole.

Inicijativa za pokretanje ovakvog projekta potekla je od Kancelarije za mlade u Zrenjaninu čiji predstavnici ističu važnost poznavanja pisanja projekata koji se traže u sve više segmenata rada.

Odlučili smo da odaberemo jednu ciljnu grupu i izbor je pao na učenike drugog razreda smera pravni tehničar Ekonomsko trgovinske škole u Zrenjaninu zato što se oni u  svom obrazovnom profilu bave organizacijom pravnih lica, zakonima, pravnim aktima, njihovim sastavljanjem i tumačenjem. S obzirom da su oni druga godina srednje škole i da imaju još dve godine do završetka, to znači da ćemo isto toliko moći da se sa njima bavimo ozbiljnim i konkretnim zadacima i projektima, rekao je Ivan Mikalački ispred Kancelarije za mlade.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

poslovni-inkubatorDetalj sa današnjeg susreta srednjoškolaca i pomočnika gradonačelnika

Obuka obuhvata sedam sastanaka, koji su usklađeni sa školskim programom učenika. Predviđeno je da obuka bude završena do kraja polugodišta. Predavači su iz lokalne samouprave i civilnog sektora, kao i iz Saveta za mlade i Kancelrije za mlade. U završnici obuke, mlade očekuju praktične radionice u kojima će imati priliku da sastave predlog svog pojekta, i sa tim projektima konkurisaće se u što više fondova sa ciljem da budu realizovani.

– Ovom prilikom bih pohvalio Kancelariju za mlade za zaista odličnu inicijativu. Ovde smo da im prenesemo šta to mi radimo, na koji način radimo projekte, i za šta su onu značajni. Želimo mlade da obučimo za uspešno pisanje projekata, apliciranje i realizaciju. Samim tim što smo ih zainteresovali da dođu i što su rekli da će nastviti da dolaze na ovu obuku, postigli smo veliki uspeh, rekao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Otvorena je mogućnost da nakon obuke pravnih tehničara iz Ekonomske škole, budu obučeni i učenici iz drugih smerova te ali i drugih srednjih škola.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh