I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Obučeno više od 250 učenika za elektronsko učenje

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija realizuje projekat “Sustaining excellence in mathematical education” (MIS-ETC code 1411, acronim SusMathEdu).

Vodeći partner na projektu je West University iz Temišvara, a projektni partner Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina.

Koordinator aktivnosti sa srpske strane je prof. dr Dragana Glušac. Osnovni cilj projekta je jačanje saradnje talentovanih učenika iz Srbije i Rumunije kroz zajednički rad i razmenu znanja i iskustava.

fax1

PerSu marketi

U okviru projekta realizovan je web portal na adresi www.sme.uvt.ro za elektronsko učenje sa matematičkim sadržajima koji će dodatno obrazovati naše srednjoškolce.

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI

Potpisan je memorandum o saradnji sa Školskom upravom Zrenjanin o saradnji na ovom projektu što čini krovnu platformu za sačinjavanje mreže podrške projekta. Memornadumi su potpisani i projekat je realizovan u saradnji sa sledećim srednjim školama: Gimnazijom Zrenjanin, Elektrotehničkom i građevinskom školom “Nikola Tesla”, Tehničkom školom, Ekonomsko-trgovinskom školom „Jovan Trajković“, Hemijsko prehrambenom i tekstilnom školom ″Uroš Predić″, zatim Školskim centrom „Nikola Tesla“ iz Vršca, Srednjom školom iz Novog Bečeja, Gimnazijom ″Dušan Vasiljev″ iz Kikinde i Srednjom školom ″Vuk Karadžić″ iz Sečnja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U svim ovim školama eksperti su obučili više od 250 učenika za korišćenje web portala putem kog se nastoji popularizovati elektronsko učenje, korišćenje ICT u obrazovne svrhe i promovisanje sadržaja iz matematike koji nisu predviđeni redovnim planovima i programima. 

dragana-glusac

prof. dr Dragana Glušac – koordinator projekta

U daljem toku projekta sa ovim učenicima će se održavati online komunikacija. Učenici će biti u mogućnosti da rešavaju probleme, postavljaju ih na portal, da vide kako su to ostali rešili, da postavljaju pitanja i dobijaju odgovore od eksperata, ističe se u saopštenju Dragane Glušac, koordinatora projekta.

Na ovaj način ostvariće se početna zamisao projekta a to je da se učenici upute u korišćenje ICT u svrhu učenja i napredovanja. U okviru projekta na Fakultetu je opremljena učionica za elektronsko učenje koja je namenjena za potrebe realizacije projekta, kao i za odvijanje redovnog nastavnog procesa, prvenstveno na studijskim programima osnovnih i master studija Informacione tehnologije i Informatika i tehnika u obrazovanju. Od jeseni će se pozivati i nastavnici osnovnih i srednjih škola na obuku.

Dominantna problematika izučavanja u ovoj učionici je elektronsko učenje kao inovativan pristup u distribuciji otvorenog, fleksibilnog, softverski dizajniranog, multimedijalnog, prema učeniku orijentisanog, neograničnog vremenskim ili geografskim barijerama, interaktivnog i za učenje olakšanog obrazovnog okruženja, uz resurse informaciono komunikacionih tehnologija.

Za jesen je planirana i međusobna poseta učenika i nastavnika koji su okupljeni na ovom projektu. Jedna takva poseta je već realizovana 26. oktobra prošle godine kada su članovi tima sa Fakulteta i predstavnici škola bili na promotivnom događaju na WEST univerzitetu.

IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija je finansiran od strane Evropske Unije u okviru instrumenata za predpristupnu pomoć (IPA) i sufinansiran od strane država učesnica programa.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh