I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Obrt u reorganizaciji „Jugoremedije“ – pojavio se novi partner

Privrednom sudu u Zrenjaninu stigao je izmenjeni plan reorganizacije Fabike lekova Jugoremedija u stečaju, koji su podneli Hipo Alpe Adrija banka i „Blue rose trust fund“ doo Beograd, potvrdio je danas Tanjugu stečajni sudija, Milan Pajtašev.

Stečajni upravnik Jugoremedije, Radovan Savić, kaže da nije još video izmenjeni plan reorganizacije, pa nije želeo da komentariše ni promenu partnera Hipo banke u podnošenju plana reorganizacije, odnosno odustajanje učešća najavljene češke farmaceutske kuće Eurofarm, umesto koje se kao partner banke sada pojavio „Blue rose trust fund“.

Jugoremedija

Stečajni postupak u Jugoremediji otvoren je 27. decembra 2012. godine na predlog najvećeg poverioca, Hipo banke, koja je kasnije podnela plan reorganizacije sa farmaceutskom kućom Eurofarm iz Praga, dok je drugi plan, kao ovlašćeni predlagač, podneo stečajni upravnik Radovan Savić, sa slovačkom firmom Imunafarm.

PerSu marketi

Posle razmatranja na sudu i produženja prvobitnog roka za podnošenje dopunjenog plana reorganizacije, u drugom krugu su se povukle i češka i slovačka farmaceutska kuća, a ostali samo slovenački bankari, kojima se sada pridružio fond registrovan u Beogradu, čiji je zvanični predstavnik, Dušan David Mladen.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

David Mladen je maja prošle godine kooptiran i u Upravni odbor fabrike lekova, da bi dva-tri meseca kasnije, na Skupštini akcionara, bio izabran u bord direktora, i ubrzo postao generalni direktor Jugoremedije, kada je pritvoren Deurić.

Bivša radnica, Jelena Medarević, tada je, u ime Udruženja malih akcionara „Jugoremedija 3“, uputila otvoreno pismo sa sumnjom i pitanjem može li izvesni trgovac nekretninama, nepoznate biografije, da doprinese spasavanju posrnule farmaceutske kuće, koja je ubrzo posle toga završila u stečaju.

Od stečajnog upravnika i stečajnog sudije zavise dalji koraci u ovom postupku, a za sada je izvesno da se, uz poverioca Hipo banku, kao spasilac po drugi put pojavio David Mladen.

Izvor : Tanjug, RTV

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh