I love Zrenjanin

 • Centar Lux
 • Aviv park Zrenjanin
 • Ultra Caffe
Aktuelno

Obrazovni uspeh : Bez slobodne stolice na prvom danu trećeg Webiza

Konferencija o poslovnoj primeni interneta i zvanično je počela danas, u petak 27. marta u našem gradu, tačnije u konferencijskoj sali hotela Vojvodina i trajaće do nedelje 29. marta.

vladimir kovac webiz

Posetioci prvog dana, ali i organizatori saglasni su da je ovogodišnji Webiz već na početku pomerio granice i ponudio još kvalitetnije predavače uz sadržaj koji nudi upotrebna znanja iz poslovne primene interneta.

Nova znanja, koja možete saznati, naučiti i primeniti na trećem Webizu čine tri segmenta:

PerSu marketi
 1. poslovnih edukacija, satkane od naprednih predavanja namenjenih kako preduzetnicima tako i svima koji aktivno žele da otpočnu svoju karijeru u okviru poslovne primene interneta.
 2. radionica koje su tu da stečeno znanje u teoriji učesnici provere i u praksi 
 3. redovan konferencijski deo kome prisustvuje najveći broj posetilaca

webiz-3

Webiz konferenciju u zvaničnom delu otpočeo je zasigurno najstručniji ekonomski novinar u Srbiji, trenutno zaposlen na N1 televiziji – Vojislav Stevanović. Stevanović je iznosio statističke podatke koji nisu opstimistični kada je u pitanju zaposlenost u Srbiji. Osvrnuo se na teške uslove u kojima privreda Srbije funkcioniše danas, a na tviteru se paralelno provlačila konstatacija da Srbija i nema privredu. 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ipak, izlaz iz nimalo lake situacije, povdukao je on je okretanje ka IT sektoru koji je u ekspanziji.

Kejnout broj dva pripao je Ivanu Brezak Brkanu, osnivaču nauticajnijeg tehnološkog portala u regionu Netokracija. Pažnju slušalaca Brkan je privukao je rečenicom: Ne želim više čitati statuse na fejsbuku kako je negde u inostranstvu bolje, a ovde je loše. Podvlačio je paralelu prednosti poslovanja u regionu sa poslovanjem u inostranstvu i istakao da stvari nisu crno bele, već da ukoliko otpočnete odavde ozbiljnu online karijeru, imaćete dvostruku korist, svetsku zaradu i niske troškove života.

OSTANITE U ZRENJANIN, MOŽE!

Na svečanom otvaranju prisutnima se obratio Vladimir Kovač, projekt menadžer konferencije i zahvalio se svima koji  učestvovali u organizaciji, sponzorima i posetiocima. Kovač je poslao jasnu poruku da svi pažljivo prate sva predavanja i da saznaju kako da uz pomoć poslovanja na internetu ostanu da žive u Zrenjaninu.

U ostatku prvog dana prisutni su upijali znanja prof. dr. Vojina Šenk-a iz Novog Sada koji je predavao na temu Transfer vs. Tehnologije i zasigurno bio najiskusniji i po mišljenju tviter mreže najbolji predavač prvog dana.

U svom predavanju Šenk je poslao nekoliko ključnih poruka među kojima je najzapaženija :

– Srbi nemaju kulturu neuspeha, mi smo skloni da tuđ neuspeh osudimo da šutnemo nogom tog ko padne, a ne da mu podmetnemo jastuk kada pada i podržimo ga da proba ponovo, emotivno je istakao profesor.

ZRENJANINAC IZ MAJKROSOFTA

Miroslav-Grbić

Miroslav Grbić / Microsoft Development Center 

Svim Zrenjanincima svakako najzanimljiviji bio je predavač Miroslav Grbić iz kompanije Majkrosoft, inače Zrenjaninac koji je pojasnio koliko je IT industrija sjajna, po njemu trenutno najbolja. 

– Ja volim da programiram, to je važno, svaki posao doživljavam kao izazov i uživam u rešavanju problema, to je obrt koji morate da napravite, projekte doživite kao izazove, poručio je Grbić.

Ako ne znate da padnete, nećete ni uspeti, rečenica je na kojoj se programer poreklom iz Zrenjanina najduže zadržao.

Na kraju dana priređena je i panel diskusija.

webiz-kafe

Terasa hotela Vojvodina na predahu

Webiz očekivane brojke ove godine: 

 • 1000 posetilaca konferencije
 • 60 predavača iz zemlje i regiona
 • 90 pokrivenih tema o internet poslovanju

ZABAVNI DEO WEBIZA

Organizatori su se i ove godine potrudili da se svi gosti iz drugih gradova odlično provedu u Zrenjaninu i osete čari provoda „u srcu Banata“, te će cela konferencija biti preseljena u petak 27. marta u restoran Banatsku kući, a u subotu 28. marta gosti Webiza uživaće na oficijelnoj žurci konferencije u Pozorišnom klubu  „Zeleno Zvono“

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
 • Divider

 • Divider
Na vrh