I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Obnova učionica i dodela diploma na početku školske godine

U Osnovnoj Školi „Servo Mihalj“ u Mužlji tokom leta organizovane su brojne aktivnosti. Udruženje banatskih mađarskih pedagoga organizovalo je nemački jezički i logistički kamp, dok su članovi Udruženja vojvođanskih mađarskih pedagoga priredili kamp negovanja maternjeg jezika, kao i bolje upoznavanje učenika sa folklornim pesmama i igrama Mađara.

diplome-muzlja
Zamenik direktora škole, Atila Molnar, izjavio je za naš portal da je tokom letnjeg raspusta nekoliko učionica dobilo nove stolice i stolove, okrečeni su i ofarbani zidovi i vrata, postavljeni su novi podovi, pločice i umivaonici. Pored radova u učionicama, u dvorištu škole su posečena stara, osušena stabla, na čija mesta će učenici zasaditi novo drveće i podići park.

Radove su finansirali Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i grad Zrenjanin.

obnova-ucionica-muzlja
Učenici osmog razreda OŠ „Servo Mihalj“, u okviru projekta Centra za obrazovanje (ZfA) iz Nemačke, prvi put su imali priliku da učestvuju na ispitima iz nemačkog jezika. Na ispitima su učestvovali i đaci iz osnovnih škola 2. oktobar, Vuk Karadžić i srednje škole Zrenjaninske gimnazije. Ispit se sastojao od čitanja, slušanja, pisanja i usmenog govora. Osmacima su posle uspešnih položenih rezultata dodeljene diplome (Deutsches Sprachdiplom) koje su priznate u zemljama nemačkog govornog područja. Učenike su pripremale nastavnice nemačkog jezika Gabrijela Kopi Juhas i Valerija Loci.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh