I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Obilni pljuskovi zadaju velike muke i meštanima Mužlje

Poslednjih nekoliko godina kišonosni oblaci nad Srbijom sve su obilniji, pa gotovo da više nije za čuđenje kada „letnji pljuskovi“ za sobom ostave poplavljene ulice.

Meštani Mesne zajednice Mužlja bore se sa ovim problemima godinama unazad. Dok nekoliko savesnih građana uredno čisti odvodne kanale ispred svojih domova, zbog nemara suseda, koji to retko ili skoro nikada ne rade, ogromna količina vode zadržava se na ulicama, ili se sliva u dvorišta obližnjih kuća.

muzlja-poplave

Mnogi su svoje kanale zatrpali zemljom, ne bi li proširili kolske prilaze ili napravili cvećnjake.

PerSu marketi

Savet Mesne zajednice je putem medija više puta apelovao na sugrađane da očiste odvodne kanale ispred svojih domova, kako bi se sprečili ovi višegodišnji problemi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

muzlja-poplave1

Drugi razlog poplavljenih ulica jeste loš kvalitet puteva – rupe i neravnine na asfaltima. Iako živimo u 21. veku, još uvek postoje ulice, koje nisu dobile asfalt. Jedna od takvih je deo Subotičke ulice, čiji stanovnici posle pljuskova jedino u čizmama mogu da izađu iz svojih kuća. Najkritičnije je ispred kuće Jožefa Hevešija, gde se posle obilnijih padavina svake godine stvori ogrmona količina vode. Više puta je, zajedno sa stanovnicima ove ulice i Savetom Mesne zajednice prikupljao potpise za asfaltiranje ovog dela ulice i pronalaska rešenja za odvod vode, međutim sve je ostalo samo na obećanjima.

muzlja-poplave2

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh