I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Tri decenije Službe za dečiju i adolescentnu psihijatriju i neurologiju

Služba za dečiju i adolescentnu psihijatriju i neurologiju zrenjaninske bolnice obeležila je 30 godina od osnivanja.

Tim povodom u bolnici je organizovan skup na kom su govorili osnivač službe, primarijus dr Đorđe Damjan i šef službe, lekar specijalista Biljana Gardinovački, a okupljeni su imali priliku da vide i način na koji muzikoterapija opušta.

bolnica2
– Veliki su napori bili te 1977. godine kada je osnovana Služba za za dečiju i adolescentnu psihijatriju i neurologiju, prisetio se dr Damjan. -Pošto je psihijatrija dece i mladih multidisciplinarna oblast koja obuhvata i lekare neuropsihijatre, neurologe, pedijatre, defektologe, bilo je neophodno napraviti ovu službu na principima sveobuhvatnosti. Mi smo za ovih 30 godina puno toga uradili, velikom broju dece i njihovim roditeljima smo pomogli da budu srećniji, a i društvu u celini. Imali smo dosta predavanja i radova na kongresima širom stare Jugoslavije.

bolnica

PerSu marketi

– Tegobe zbog kojih deca dolaze u našu službu jesu razvojne smetnje, smetnje retorike govora, mentalne smetnje. Javljaju se glavobolje zato što su nam deca preopterećena školskim obavezama, zahtevima škole, ali i ličnim ambicijama. Mnogo vremena i pažnje odvlače im zavisnost od interneta, mobilnog telefona i igrica. Sve to zajedno utiče na pojavu problema savladavanja školskog gradiva. Jedan od glavnih razloga zbog kog se sve to dešava jeste taj da naša deca imaju slobodu da sami odlučuju šta će i kako će, nema više onih organizovanih aktivnosti kroz koje su se ranije usmeravala, kaže dr Gardinovački.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Služba za dečiju i adolescentnu psihijatriju i neurologiju u Zrenjaninu godišnje ostvari  između 4500 i 5000 pregleda, u koje pored stručne pomoći spadaju i kontrole. Iako je u pitanju veliki broj pregleda, lekari specijalisti kažu da je to pokazatelj da su roditelji brižniji i da više vode računa o deci.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh