I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Obeležena 75. godišnjica od fašističkih zločina u Banatu

Služenjem pomena i polaganjem venaca na spomenik postradalima, danas je na Žitnom trgu obeležena 75. godišnjica od tragičnih događaja iz 1942. godine, kada su nemački okupatori streljali trideset građana srpske i romske nacionalnosti, a potom ih na tom mestu i obesili.


Nakon služenja pomena, prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je u svom obraćanju istakao, da su događaji na današnji dan u našem gradu od pre 75 godina bili samo uvod u krvavi januar, kada su usledili tragična dešavanja u Bačkoj.

-Mi se danas prisećamo onih sugrađana, koji su dali svoje živote za slobodu i mir, a ujedno to nam je i obaveza za stvaranje bolje budućnosti, u kojoj će naš narod živeti u miru i slozi. Njihova tragična smrt nas obavezuje da mnogo više radimo na tome, da se ovakve stvari nikada više ne ponove – istakao je Santovac.

PerSu marketi

Vence su na spomenik postradalima položili predstavnici grada Zrenjanina, Gradskog odbora „SUBNOR“ i Mesnog odbora „SUBNOR“ iz Elemira.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh