I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Obeležen završetak manifestacije „Godina Mihajla Pupina“

U amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu obeležen je završetak ovogodišnje manifestacije „Godina Mihaila Pupina“ koju je pratilo trideset raznovrsnih aktivnosti.

godina-pupina

Prisutnima su se obratili koordinator manifestacije Robert Sabo, direktorka Visoke tehničke škole Dr Matilda Lazić, urednik časopisa „Moje novine“ Sonja Vujin i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

– Efekti svih akcija će se videti i u narednom periodu i nadamo se da smo uspeli da skrenemo pažnju našim mladima na nauku i inovativni rad i podstakli ih da se bave naukom. Imamo velike planove za sledeću godinu, a glavni akcenat će biti posvećen informatici, programiranju. 

PerSu marketi

Prisutni u amfiteatru imali su priliku da vide i deo filma koji će biti objavljen u januaru 2015. godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Došlo je vreme da sumiramo utiske u godini koju je Skupština grada Zrenjanina u novembru prošle godine proglasila godinom Mihajla Pupina. Mi smo u ovoj godini održali preko trideset aktivnosti, a izdvojiću nedelju edukativnih izleta u kojoj smo 500 učenika zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola vodili u rodno mesto Mihajla Pupina, regatu Velikanima u pohode u kojima smo spojili dva velikana, savremenika i Banaćanina – Uroša Predića i Mihajla Pupina. U okviru ove završne svečanosti održaćemo promociju časopisa za popularizaciju nauke i tehnike kod mladih za učenike osnonovnih škoola “ Moje novine“, rekao je Robert Sabo, koordinator manifestacije.

– Časopis „Moje novine“ počeo je da izlazi pre dvadeset godina, ali je već posle dve godine zbog nedostatka finansija prestao da se štampa. Ideja je bila da se svaka škola predstavi kroz ovaj časopis u okviru nauke, tehnike, kulture i sporta, rekla je Sonja Vujin.

godina-pupina-2

Ustanovama koje su pomogle organizaciju ove manifestacije uručene su zahvalnice, a među njima su Dom kulture „Mihajlo Pupin“ Idvor, Istorijski arhiv Zrenjanin, List Zrenjanin, Kulturni centar Zrenjanin, radio Zrenjanin, Regionalna privredna komora Zrenjanin, Fondacija „Mladen Selak“ Beograd, Društvo inženjera Zrenjanin, OŠ „Vuk Karadžić“ Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh