I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga

Volonteri Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin organizovali su danas akciju u strogom centru grada povodom obeležavanja 26. juna – Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga.

IMG_2383 obrada

Građanima su deljeni edukativni flajeri, lepljeni su plakati sa porukom o zajedničkoj borbi naše zajednice protiv upotrebe psihoaktivnih supstanci, a volonteri Crvenog krsta Zrenjanin skretali su pažnju na štetnost i zloupotrebu opojnih supstanci.

IMG_2363 obrada„Naša ciljna grupa su pripadnici mlađe populacije kao i mladi roditelji čija će deca ubrzo stasati i dostići godine u kojima je upotreba opojnih droga najzastupljenija“, rekao je za I love Zrenjanin Boris Vojinov, predsednik Omladinske terenske jedinice zrenjaninskog Crvenog krsta.

PerSu marketi

„Trudimo se da ih organizovanjem ovakvih akcija edukujemo, posavetujemo i da pokušamo zajedničkim snagama na vreme da sprečimo buduće eventualne neprilike u koje mogu da zapadnu njihova deca“, dodaje naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Posledice koje prouzrokuju psihoaktivne supstance pogađaju sve društvene slojeve u svim zemljama sveta.

Zloupotreba droga loše utiče na zdravlje i kvalitet života svakog pojedinca, podstiče kriminal i preti održivom razvoju.

Osnovni cilj mnogobrojnih organizacija Crvenog krsta širom sveta jeste podizanje svesti stanovništva o značaju problema koji droga nosi sa sobom i edukacija mladih ljudi o štetnosti i posledicama zloupotrebe psihoaktivnih supstanci. 

Jedan od ciljeva Crvenog krsta Zrenjanina jeste i edukacija što većeg broja mladih volontera – koji će kroz vršnjačke edukacije prenositi dalje stečeno znanje. 

IMG_2390 obrada

U Zrenjaninu je sprovedeno nekoliko aktivnosti, a najmasovnija se odnosi na predavanja u zrenjaninskim osnovnim školama – koja obavljaju vršnjački edukatori i pripadnici Policijske uprave Zrenjanin.

Svetski dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga ustanovljen je 1987. godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh