I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Obeležen dvadeset drugi „Memorijal Radu Flora“

Povodom 22. Medjunarodne naučno kulturne manifestacije „Memorijal Radu Flora“  koja je počela 3. septembra u Banatskom Novom Selu uz prisustvo naših naučnika, ljudi iz oblasti kulture sa gostima iz Rumunije danas je upriličen prijem za goste iz zemlje i inostranstva u sali Gradskog veća.

radu

Goste je primio zamenik gradonacelnika, Čedomir Janjic koji je tom prilikom izjavio da mu je velika čast da što se na dan rođenja ovog velikana u Zrenjaninu organizuje ovako značajan skup.

Prijemu su takođe prisustvovali članica Gradskog veća,  Dubravka Bengin Bulovan. Nakon prijema položeni su venci na spomen bistu u Karađorđevom parku uz pririsustvo predstavnika ambasade generalnog konzulata, predstavniike Društva iz Temištvara, prijatelja iz Segedina sa katedre za rumunski i katedre za latinski sa univerziteta u Temišvaru.

PerSu marketi

Na Svečanom otvaranju Simpozijuma u holu Vojvođanske banke, predstavljene su najnovije publikacije uručene nagrade i priznanja najzaslužnijim članovima Društva. Na skupu u predstavljene najnovije publikacije Društva,  zbornik radova  sa „Memorijala Radu Flora“, knjige i publikaccije u izdanju Društva ili čije je ono suizdavač.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ovo je prilika da se podsetimo na prošlost da progovorimo o našim predacima u doprinosu Radu Flore, o njegovom delu vremenu izjavio je Kosmin Viktor Lotreanu generalni konzul Rumunije u Vršcu koji je ovom prilikom prvi put posetio Zrenjanin.

Oduševljenje zbog jakih veza Rumunije i Srbije iskazao i Lučijan Marina predstavnik društva za rumunski jezik Vojvodine koje je osnovao upravo profesor Radu Flora.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh