I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Obeležen Dan oslobođenja grada

Polaganjem venaca na spomen obeležja na Bagljašu i spomenik Žarku Zrenjaninu, obeležen je Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

U sklopu obeležavanja 72. godišnjice od oslobođenja grada Zrenjanina najpre je u kabinetu gradonačelnika Čedomira Janjića organizovan prijem za predstavnike Ambasade Ruske Federacije, Vojske Srbije i SUBNOR-a.

polaganje-venaca1

Vence na spomen obeležja na Bagljašu – na spomenik borcima Crvene armije, poginulim u borbama za oslobođenje grada oktobra 1944. godine., položili su vojni i vazduhoplovni ataše pukovnik Vladimir Kornjejenkov, kao i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović i zamenica predsednika Ljuba Travica, dok su vence na spomenik Sonji Marinković, posvećen pogubljenim rodoljubima 1941. godine, položili predstavnici SUBNOR-a.

I Taxi Zrenjanin

Organizovano je i polaganje venaca na spomenik Žarku Zrenjaninu gde su u ime Grada Zrenjanina vence na tom mestu položili Čedomir Janjić, gradonačelnik grada Zrenjanina, Saša Santovac, zamenik gradonačelnika i Jasmina Malinić, načelnica Gradske uprave, kao i predstavnici ruske delegacije, Vojske Srbije i SUBNOR-a.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Dan oslobođenja, koji tradicionalno obeležavamo u Zrenjaninu, značajan je i veliki dan u istoriji našeg grada. “. 2 oktobra pobeđen je fašizam na našoj teritoriji, oslobođen je naš grad i započeta je nova istorija. Naravno, i sada ću ponoviti da smo ponosni na sve one ljude koji su učestvovali u oslobađanju ne samo našeg grada, već i tadašnje države – rekao je gradonačelnik Janjić.

polaganje-venaca

– Oslobođenje je bilo organizovano pod vođstvom komandnta Drugog ukrajinskog fronta, maršala Malinovskog. Po mom mišljenju to je veoma važan dan ne samo u istoriji ovog grada, već i Srbije. Danas Srbija gradi budućnost i na ovom putu ne treba da zaboravi svoju istoriju, ne treba da zaboravi šta je dobro, a šta zlo – rekao je Kornjejenkov.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh