I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Obeležen Dan oslobođenja Zrenjanina

Šezdeset deveta godišnjica oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu obeležena je danas polaganjem venaca na spomen obeležja na spomenik Žarku Zrenjaninu ispred zgrade bivšeg Komiteta, u Karađorđevom parku i na Bagljašu.
 
Obeležavanju su prisustvovali predstavnici SUBNOR-a, Vojske Srbije, Srednjobanatskog okruga, Grada Zrenjanina, udruženja građana Boraca 90tih, Vojnih penzionera i Izbeglih i prognanih lica, i članovi stranaka SPS i LSV.
 
dan oslobođenja
 Predstavnike SUBNORa i Vojske Srbije primio je gradonačelnik Ivan Bošnjak koji je rekao da nas istorija uči da se velikim žrtvama plaćena sloboda mora čuvati i negovati.
 
Nova i buduća Evropa moraju da pamte istoriju kako se ona ne bi na najneprijatniji način ponavljala. I naredne generacije treba da se sećaju današnjeg datuma i da ga obeležavaju, rekao je Bošnjak.

Sa gradonačelnikom je razgovarao predsednik Gradskog odbora SUBNORa Beograd Bora Ercegovac, podsetivši da organizacija koju vodi, ima 17000 članova

– Današnji dan za nas ima dvostruki značaj. Značajno je  što smo zajedno sa rukovodstvom grada Zrenjanina i našim kolegama iz SUBNORA-a Zrenjanin položili cveće i vence na spomenike naših predaka, a jednako je važno da ovom prilikom upoznamo  gradonačelnika i njegove saradnike sa zamisli da napravimo jednu povelju zajedničke saradnje između gradskih odbora Beograda i  Zrenjanina. Ovo će biti prvi slučaj potpisivanja ovakve povelje koje je predviđeno za  19. oktoba,  u okviru svečane sednice SUBNOR-a u Beogradu.
 
Predsednik SUBNOR-a Zrenjanin podsetio je danas prisutne na vrednost slobode.
 – Za nas borce ovo je dan kada je zasijalo sunce slobode nad našim lepim gradom. Ništa draže nema od slobode u kojoj se lepo živi, i zato borci  i potomci neće i ne smeju zaboraviti ovaj dan.
 
 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh