I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Obama tražio promenu imena kluba, Zrenjaninac pobedio sa grafičkim rešenjem

Pre nekoliko nedelja, na našem portalu pisali smo o Zrenjanincu Milanu Miloševiću, koji je pobedio na nagradnom konkursu za vizuelni identitet nove domaće avio kompanije „Air Serbia“.

Iako je Milan po struci programer, ovih dana ostvario je novu pobedu na još jednom dizajnerskom konkursu sa temom redizajna zvaničnog logotipa nacionalnog ragbi kluba Vašington Redskins i dospeo u žižu američke javnosti.

milan-milosevic-washington-warriors

Pobedničko rešenje našeg dizajnera

– Pokušao sam da kreiram jednostavan logo koji bi simbolizovao američke ratnike, moć i istoriju”, izjavio je dizajner Milan Milošević za Vašington Post,,Za mene je ovo stvaranje istorije i nešto u čemu sam želeo da imam svoj udeo.

PerSu marketi

Milan je i ovoga puta svojim jednostavnim rešenjem pobedio izuzetno oštru konkurenciju, a ceo konkurs je organizova sajt 99designs.com

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Milan Milosevic air serbia Zrenjanin dizajner

Milan Milošević

Sve je počelo tako što je Američki predsednik Barak Obama izjavio da je došlo vreme da poznati ragbi klub promeni svoje ime, zbog velikog pritiska lokalnog  Indijanskog plemena, jer dosadašnje ime, maskota i simbolika vređa njihov identitet.

Novo rešenje još nije usvojeno?

Milan je za portal „Novotarija“ izjavio da se oseća odlično i da sve sada zavisi od vlasnika kluba iz Vašingtona da li će podleći pritiscima koji se vrše nad njim da promeni sadašnje ime kluba jer ga veliki deo američke javnosti smatra uvredljivim za Indijance.

– Inspiraciju za ovo rešenje dobio sam nakon razmišljanja o tome koji su to simboli koji bi najbolje okarakterisali američkog ratnika. Logo koji sam dizajnirao je kombinacija Pentagona, kao simbola oružanih snaga SAD i Vašingtonskog obeliska izgrađenog u znak sećanja na Džordža Vašingtona. Ideja je bila i da istovremeno logo podseća na slovo “W” kao i na ratnički štit, što se organizatorima takmičenjaveoma dopalo.

Milošević ističe da ovo nije bio jedini rad koji je poslao na ovaj konkurs i da se sama ideja duže razvijala, a da je pobedničko rešenje uradio za svega sat vremena. Mladi dizajner ističe da je za svoje likovne radove ranije osvajao nagrade još od obdaništa, ali dodaje i da se grafičkim dizajnom aktivnije bavi tek nekoliko godina.

Poruka mladima :

– Dizajnerski posao nije nimalo jednostavan i često će biti razočarani kada sami budu oduševljeni nekim svojim dizajnom, ali to ne bude prepoznato od poslodavca. Sa druge strane sve je to nebitno kada dođe do trenutaka kao što je za mene ovaj. Moja poruka je da više koristite internet, jer u 21. veku svi imamo jednake mogućnosti. Mnogo je konkursa, samo treba pokušavati i upaliće ukoliko zaista imate dovoljno mašte, volje da uradite nešto u svom životu i naravno talenta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh