I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Novosadsko i zrenjaninsko pozorište otpočinju saradnju

U Zrenjaninu je ovih dana potpisan Ugovor o saradnji između dva gradska pozorišta – Novosadskog i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

pozoriste-zrenjanin

Ova saradnja podrazumeva redovna gostovanja Novosadskog pozorišta u Zrenjaninu, počev od 2015. godine, odnosno nove sezone, sa ciljem da se obogati pozorišni život pripadnika mađarske nacionalne zajednice, ali i omogući pozorišnoj publici grada na Begeju uvid u rad ovog uspešnog i sve značajnijeg teatra.

– Osim gostovanja Novosadskog pozorišta, jednom mesečno tokom predstojeće pozorišne sezone i zrenjaninsko pozorište će imati priliku da se predstavi novosadskoj publici. Još jedna važna stavka ove saradnje jeste i koprodukcija lutkarske predstave na mađarskom jeziku, čime Novosadsko pozorište ispunjava svoj cilj razvoja pozorišta za decu, a NP „Toša Jovanović“ nastavlja svoj program izvođenja lutkarskih predstava na mađarskom jeziku, saopšteno je iz zrenjaninskog pozorišta.

I Taxi Zrenjanin

Saradnik na realizaciji Ugovora o saradnji je i Amatersko pozorište „Madač“ koje deluje u zgradi zrenjaninskog pozorišta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pored podrške Mađarskog nacionalnog saveta, ovaj Ugovor o saradnji ima podršku i obe lokalne samouprave, gradova Novog Sada i Zrenjanina.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh