I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Novinaru nedeljnika „Vreme“ nagrada Novog optimizma

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Dobar primer Novog optimizma“ je pisac i novinar nedeljnika „Vreme” i pisac Dragan Todorović Todor, saopštio je zrenjaninski pokret „Novi optimizam“.

Njegov osnivač, Branislav Guta Grubački kaže da „nije postojala nikakva dilema da je baš Dragan Todorović „Dobar primer Novog optimizma” za 2013. godinu“ i naglasio da je „važno isticati ljude koji su primeri optimizma u pesimističnom društvu u Srbiji“. 

Na tribini u Zrenjaninu koja je održana u subotu 7. decembra, pored Todorovića, govorili su i novinarka Gordana Draganić Nonin, koja je bila moderatorka razgovora. Ljubomir Živkov, novinar nedeljnika „Vreme“, i prošlogodišnji dobitnici nagrade – glumci emisije „Državni posao“, Dimitrije Banjac i Nikola Škorić. Oni su Zrenjanincima okupljenim u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“, čitali tekstove Dragana Todorovića.

novi-optimizam

I Taxi Zrenjanin

Nagrađeni Todorović rekao je da je počastvovan nagradom, i naglasio značaj činjenice da se ona dodeljuje „za kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Njemu će nagrada svečano biti uručena u utorak, 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava i 9. rođendan pokreta „Novi optimizam” u Press centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu.

dragan-todorovic-vreme

Dosadašnji dobitnici nagrade „Dobar primer Novog optimizma“

Nagrada se dodeljuje od 2004. Godine, a do sada su je, svojim delovanjem  zaslužili:

Goran Pruginić, heroj koji je 2005. godine prilikom pada autobusa sa Žabaljskog mosta u Tisu, jedini priskočio u pomoć stradalima;

Zoran Milešević, urednik kikindske VK Televizije koja predstavlja simbol hrabrosti i nekompromisne opozicije tokom devedesetih godina;

Pokret „Kapiraj-Kopiraj“ koji je sa ciljem „da što više ljudi čuje Ðindićevu poruku, poziv da se ne beži od odgovornosti i učini maksimum za sebe kako Srbija ne bi stala“, pokrenuo akciju podele diskova sa govorima ubijenog premijera Srbije; Laslo Horvat, osnivač optimističnog poduhvata – „Domboš Festa“ u Malom Iđošu;

Ivana Dulić Marković, Novooptimistkinja iz Subotice;

Željko Babić, medicinski tehničar i pravnik iz Zrenjanina;

zrenjaninska Muzička škola „Josif Marinković“;

Mirjana Karanović, glumica i borac za ljudska prava;

članovi beogradskog rege sastava „Del Arno Band”;

autori i glumci serijala Državni posao – Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković i režiser serijala Stojče Stoleski Pile.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh