I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Novi spot benda „Šišarke“ za pesmu „Tigar“ snimljen na Pagu

Zrenjaninski bend „Šišarke“ nedavno je objavio novi spot „Tigar“ kojim je zaokružena letnja sezona njihovih nastupa u klubovima i manifestacijama.

Pesma je snimljena početkom leta, a kako kažu članovi benda, za realizaciju je bilo potrebno svega nekoliko dana. Tekst pesme ispraćen je zanimljivim scenama spota koji je sniman na popularnoj plaži Zrće na Pagu.


Pevač benda Aleksandar Rakita, pojasnio je zašto je pesma dobila naziv „Tigar“ i zašto spotom dominira plišana maskota.

– Nismo mogli da odustanemo od „bizarne“ ideje da napravimo pesmu o maskoti koja je toliko naivna i slatka, a u našoj priči ona predstavlja u isto vreme moćan simbol muškosti i hajde da kažemo – gluposti. Sa druge strane, bilo nam je zaista potrebno da okončamo novelu o „traumatičnoj“ svakodnevnici nas mladih koju smo započeli sa „mrdačicama guze“. Njima je jednostavno trebao jedan tigar koji bi zaokružio tu sliku o ponekad zaista animalnoj prirodi muško-ženskih odnosa koji nas danas potapaju, a mi se često koprcamo, pa ponekad probamo i da razumemo šta to znači ljubav. Ono što je najvažnije, jeste da je Tigar još jedna naša karikatura, a bogami isto tako smo kao muškarci vrlo ponosno pristali da stanemo na njegovu stranu i prihvatimo dobro poznatu ulogu koju jači pol generacijama ima, priča Rakita.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

spot-sisarke-tigar1
Muzičari kažu i da je odluka da se spot snimi na hrvatskom ostrvu Pag doneta jednoglasno. Najviše ih je inspirisao ambijent koji vlada na ovom ostrvu prepunom stranaca. Za snimanje je bio zadužen njihov prijatelj Mirko Maksimović za kojeg tvrde da je „do nedavno čuvao svoj talenat za kameru i fotografiju od očiju javnosti“.

]
Zrenjaninska i publika u ostalim klubovima u kojima „Šišarke“ nastupaju, imala je priliku da svega nekoliko puta uživo posluša pesmu „Tigar“, a nastupajuća hladnija sezona u kojoj se publika povlači u zatvoreni prostor, biće idealna prilika da se i šira masa upozna sa novim muzičkim projektom.

– Mi smo sada zaokružili jedan ciklus kada je u pitanju nas zajednički rad. „Šišarke“ su sada definitivno sastav i formula, a ne više samo bend. Imamo ozbiljan plan čija realizacija će otpočeti već ove jeseni. Imamo mnogo započetih pesama koje su strpljivo čekale pravi trenutak, da ih upakujemo u pravi „celofan“. Onima koji su do sada imali problem da razumeju šta to „Šišarke“ tačno sviraju, prekratićemo muke. Moje lično mišljenje je da će set pesama koje budemo radili u narednom periodu zapravo predstavljati našu ličnu kartu. Čini nam se da je došao momenat da se vratimo tamo odakle su Šišarke i počele, a da ujedno budemo sveži i u koraku sa vremenom. A sve to ćemo predstaviti u narednim mesecima, novom pesmom i verovatno vizualizacijom koja će dodatno dočarati poruku koju želimo da pošaljemo, kaže Rakita u izjavi za portal I love Zrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh