I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Novi radovi u Gimnazijskoj zadali probleme trgovcima

Vlasnici radnji u delu Gimnazijske ulice koji se od nedavno renovira, nezadovoljni su načinom na koji se radovi odvijaju.

Mnogi od njih preživeli su značajne gubitke u vreme rekonstrukcije prvog dela ulice, pa ih je nova situacija dodatno opteretila.

gimnazijska-ulica-zrenjanin

Mi razumemo da to mora jednom da se uradi, ali trebalo bi i oni razumeju da mi od ovoga živimo, izdržavamo porodice, plaćamo obaveze pa bismo molili ekipe na terenu da ispoštuju neke optimalne uslove, da ostave prilaze do naših radnji. U jednom momentu sam došla da otvorim radnju, a ulica je bila potpuno zatvorena. Bilo bi pravedno da ubrzaju radove u delu ispred samih lokala da bismo što manje bili nedostupni, kaže vlasnica jedne od radnji Gabrijela Ivković.

I Taxi Zrenjanin

Ona dodaje i da im je promet od početka sređivanja Gimnazijske znatno opao, a da sada nije sigurna da li će ga uopšte imati.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Drugi trgovac, Živko Dostanić, kaže da su predstavnici te ulice bili kod gradonačelnika gde im je rečeno da će „radovi trajati najduže tri meseca, ukoliko vremenske prilike ne poremete plan“.

Pored brige o prometu, ovaj Zrenjaninac kaže da njegovoj radnji dobavljači otežano dostavljaju robu i da samo dolaze dostavne kurirske službe.

– Naši dobavljači ne mogu da dođu, a mi nemamo lagane stvari već kablove koji su teški po 20-30 kg, armature, i to nam predstavlja jako veliki problem. Niko nikog nije pitao „da li smo za pešačku zonu ili nismo“ i da li će nam izaći u susret da dobavljači dostavljaju robu ako ovo bude pešačka zona. Naše mušterije koje budu kupovale veliku količinu teške robe neće uopšte moći da priđu kolima i utovare je, kaže Dostanić. 

Nakon uklanjanja asfalta, radnici „Vodovoda i kanalizacije“ radiće na zameni podzemnih instalacija, koja bi trebala da traje dvadesetak dana.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh