I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Novi pogon i nova radna mesta u „Radijatoru“

U zrenjaninskom preduzeću „Radijator“ nedavno je završena izgradnja novog proizvodnog pogona vrednog 11 miliona evra, u kojem će biti posla za 220 do 250 radnika, najavio je generalni direktor Nedeljko Grubeša u razgovoru sa gradonačelnikom Ivanom Bošnjakom koji je danas posetio to preduzeće.

U novom pogonu se trenutno izvodi probna proizvodnja na kojoj je angažovano 60 radnika, a rad punim kapacitetom očekuje se od septembra.

-Kapacitet investicije je oko 20.000 tona, što je reda vrednosti oko 23 miliona evra. Većinom je to izvozni program, odlivci za peći i kamine, rešetke i ostali odlivci za komunalnu infrastrukturu, rekao je Grubeša i podsetio da je trenutno oko 80 odsto proizvodnje orijentisano ka izvozu u zemlje Evropske Unije i Bliskog istoka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Prema rečima tehničkog direktora Radojice Mićovića, oprema koja je instalirana u novom pogonu poslednja je reč tehnike i kombinacija je danske, italijanske, poljske i hrvatske proizvodnje. Trenutno se rešava problem nedostatka električne energije jer postojeći kapaciteti ne mogu da dostignu odgovarajući naponski nivo. Mićović je rekao da su ugrađeni filteri kapaciteta 450.000 kubnih metara koji će raditi neprestano i obezbediti otprašivanje proizvodnih pogona, čime se zaštita životne sredine ne dovodi u pitanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Gradonačelnik Ivan Bošnjak istakao je „Radijator“ kao primer uspešne privatizacije, i preduzeće čijem poslovanju lokalna samouprava daje punu podršku.

– Proširenje kapaciteta i nova radna mesta koje će otvoriti „Radijator“ jesu i neposredan razlog ove posete. Pružićemo podršku da se i obrazovanje uključi u ovom smeru i da se, na osnovu dogovora s privrednicima, školuju kadrovi profila neophodnih za rad u „Radijatoru“ – rekao je Bošnjak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U „Radijatoru“ je trenutno zaposleno 500 radnika čija je prosečna plata oko 480 evra, saopšteno je danas medijima. Ovo zrenjaninsko preduzeće za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva, osnovano je 1932. godine a 2007. godine  dobilo je većinskog vlasnika – konzorcijum tri firme iz Hrvatske.

Foto : Gradska uprava

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh