I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Novi direktor „Vodovoda i kanalizacije“ zatekao brojne probleme

goran-tajdicNovoimenovani direktor Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Goran Tajdić, u prva dva dana od preuzimanja te funkcije, zatekao je brojne probleme koji će u narednom periodu morati da se reše. U izjavi za portal I love Zrenjanin, Tajdić kaže da se trenutno upoznaje sa kompletnom problematikom preduzeća kako bi što pre mogao da se uključi u rešavanje gorućih pitanja poput onog o izgradnji fabrike vode.

– Preduzeće ima velike probleme koji su prvenstveno vezani za naplatu, potraživanja i mnoge započete investicije. U nekom periodu od narednih deset dana treba da se sazna situacija po pitanju finansija i funkcionisanja ovog preduzeća. Sada je važno da vidimo da li je potrebno raspisati javnu nabavku za bušenje novog bunara kako ne bismo u letnjem periodu došli u kolaps sa snabdevanjem vodom za piće. Neke stvari koje sam zatekao u delu javnih nabavki, a koje su morale da se odrade, poput kupovine repro materijala i rezervnih delova, nisu urađene. Potrebno je to uraditi u što kraćem vremenskom periodu i verujem da neće doći do problema sa vodosnabdevanjem, kaže Tajdić.

Jedna od kompleksnih stvari kojima se u poslednja dva dana bavi, jeste upoznavanje sa dokumentacijom za izgradnju fabrike vode i ugovorom potpisanim sa Vasertehnikom.

– Poznato je da je najveći problem u ovom momentu način finansiranja, zbog čega je neophodno da se dobro upoznam sa svim aspektima finansijskog plana kako bismo videli šta je najbolje rešenje za građane i na koji način da se isfinansira izgradnja fabrike vode. U ovom trenutku grad nije finansijski toliko jak i moćan da uđe u samostalno finansiranje, i mora se pronaći neki drugi modalitet da gradnja počne.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Informacije o fabrici vode kojima bude raspolagao u narednom periodu, Tajdić će izneti javno, pred građanima Zrenjanina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh