I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Noć istraživača“ u Zrenjaninu okupila 350 izlagača

Slonova pasta, magnetno polje zemlje i igra boja su samo neki od eksperimenata koji su se mogli videti na četrvtoj “Noći istraživača” u Zrenjaninu, koju su svečano otvorili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i direktorka Visoke tehničke škole strukovnih studija Matilda Lazić.

otvaranje-noci-istrazivaca
Ova manifestacija se održava istovremeno u 300 evropskih gradova, a naši sugrađani su imali priliku da vide veliki broj naučno-eksperimentalnih radionica koje su se održavale u Kulturnom centru, Narodnom muzeju i Istorijskom arhivu Zrenjanin.

Cilj ovogodišnje “Noći istraživača” bila je da se Zrenjanincima približi značaj i moć nauke kroz demonstracije različitih pojava koje su izvodili učenici osnovnih i srednjih škola, ali i deca predškolskog uzrasta.

– Ovo je idealna prilika da se naši sugrađani upoznaju sa čarima nauke i veoma me raduje što je odlično posećena. Ispunjen je glavni cilj, a to je popularizacija nauke i istraživačkog rada. Grad će se truditi i ubuduće da ulaže u razvoj obrazovanja i naučno- istraživačkog rada. Zahvaljujem se svim nastavnicima i profesorima koji su doprineli da ova manifestacija ovako dobro izgleda, a nadam se da će to slučaj biti i tokom narednih godina, rekao je Radišić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

noc-istrayivaca11

noc-istrazivaca
Tokom pet sati koliko je trajala manifestacija, posetioci i učesnici razmenjivali su iskustva, ideje, ali i savete na koji način da se pripreme za eksperimente koje mogu da urade kod kuće.

Naša škola je dobila evropski projekat za ovu i 2015. godinu, tako da ćemo se potruditi da i sledeće godine “Noć istraživača” bude ovako dobro organizovana i posećena. Razlika u odnosu na prošlu godinu je povećan broj radionica i predavanja, ali i udvostručen broj izlagača. Po zadovoljnim licima profesora, nastavnika, posetilaca i organizatora može se reći da smo ove godine ispunili sva očekivanja, ističe Matilda Lazić.

noc-istrazivaca0
Ovogodišnja “Noć istraživača” okupila je 75 radionica, 350 izlagača i nekoliko hiljada posetilaca, a organizatori smatraju da je ovo jedna od najuspešnijih manifestacija ovog tipa u našem gradu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh