I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

NIS u Zrenjaninu otvorio trening centar za buduće naftaše

Na Lazarevačkom drumu u Zrenjaninu danas je svečano otvoren NIS trening centar u kom će se polaznici praktično obučavati za rukovaoce postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa.

To znači da će svi oni đaci koji su u Tehničkoj školi prošle godine upisali istoimeni smer, ali i studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ moći ovde da rade praksu, a oni koji budu radili nа bušаćem i remontnom postrojenju, moći će da steknu zvanja šefa tornja, pomoćnog rаdnika i vođe smenei pomoćnika vođe smene nа bušаćem i remontnom postrojenju.

trening-centar-nis4

Svečanom otvaranju ovog jedinstvenog trening centra u Srbiji prisustovali su zamenik i pomoćnik gradonačelnika Saša Santovac i Duško Radišić, direktor Tehničke škole Milinko Babić, dekan Tehničkog fakulteta profesor dr Milan Pavlović, i zamenik generalnog direktora NIS-a Andrej Šibanov.

PerSu marketi

trening-centar-nis5

On je rekao da novi trening centar za kompaniju koju zastupa ima veliki značaj jer će pre svega obučavati mlade bez iskustva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ovde se pruža prilika ne samo zaposlenima u NIS-u već i studentima Tehničkog fakulteta, Visoke škole strukovnih studija i Tehničke škole iz Zrenjanina koji su u naftnim strukama, da obavljaju praksu ovde. U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta pre izvesnog vremena pokrenuli smo obuku za zavarivače i bušače na naftnim postrojenjima i tu saradnju ćemo nastaviti i proširiti jer su nam stručni kadrovi uvek potrebni, rekao je Šibanov dodavši da u Rusiji ima više ovakvih centara u kojima se takođe osim radnika obučavaju i učenici i studenti.

U ovom trening centru moći će da se dokvalifikuju ili prekvalifikuju svi koji su prethodno završili neku od tehničkih škola u Zrenjaninu.

– Grad Zrenjanin želi da se zahvali kompaniji NIS što vodi brigu o budućim kadrovima, a posebno o gradu Zrenjaninu. Veoma nam je drago što možemo reći da smo prvi. Ovo je samo nastavak sjajne saradnje koju već duže vreme imamo, rekao je Saša Santovac prisutnima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milenko Grbović, rukovodilac trening centra, kaže da je ideja o ovakvom projektu duža od njegovog tridesettrogodišnjeg staža u NIS-u.

– Cilj je da se učenici i studenti upoznaju sa veštinama koje ne mogu steći tokom školovanja. Na prvom mestu će učiti kako bezbedno da se ponašaju sa što manje rizika i da budu spremni čim dođu na toranj. Dalje ideja je usavršavanje i trenutnih kadrova, jer ako se sa ljudima ne radi onda nema napredka. Praktična obuka će ovde trajati 96 časova. Dnevna obuka trajaće 6 radnih časova a obučavaće se po osam polaznika na bušećem postrojenju i osam polaznika na remontnoj dizalici, rekao je Grbović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U NIS trening centru montirano je bušaće postrojenje visine 42 metra, sa maksimalnom dubinom bušenja do 3500 metara, i remontno postrojenje sa tornjem visine 20 metara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh